מתכון עוגת מעדן יולו שוקולד מריר | השף הלבן

עוגת מעדן יולו שוקולד מריר

עוגה קלה להכנה – בלי מיקסר. הקפידו שלא לצקת עיסה לתבנית המאפינס מעבר למחצית גובה השקעים, פן יגלשו. העוגה במיטבה ביום הכנתה

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת מעדן יולו שוקולד מריר
צילום: גל בן זאב עיצוב: אינה גוטמן

המרכיבים ל12 מנות /תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ – לא חד פעמית:

  • 3 ביצים גדולות
  • 180 גרם (כוס פחות 1-2 כפות) סוכר
  • 3 גביעי "יולו" שוקולד מריר (123 גרם כל גביע) של "תנובה"
  • 2 כפות שמן קנולה (או שמן צמחי נטרלי אחר)
  • 220 גרם (כוס וחצי ועוד כף) קמח תופח

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש (לא חד-פעמית) באורך 30 ס"מ (או את השקעים בשתי תבניות מאפינס מסיליקון) במעט שמן קנולה.

  • 03.

    בקערה בינונית-גדולה טורפים ביצים וסוכר במטרף ידני עד לאיחוד והשגת מעט נפח.

  • 04.

    מוסיפים 3 גביעי "יולו" שוקולד מריר ושמן קנולה וטורפים לאיחוד.

  • 05.

    מוסיפים קמח תופח וטורפים לאיחוד (ולא מעבר לכך). הימנעו מערבוב יתר. יוצקים לתבנית המשומנת. כשהתנור חם מכניסים למרכז התנור ואופים במשך 45 דקות (לתבנית אינגליש 30 ס"מ) או 15 דקות (למאפינס בגודל קטן-בינוני). מוציאים, מצננים כשעה ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(18)