עוגת מוס שוקולד עם תחתית אגוזים
מתכון לעוגת מוס שוקולד שכולם אוהבים על בסיס שכבת אגוזים ושקדים קצוצים עם קקאו וקינמון. מתכון מהיר לעוגה מנצחת לכל אירוח!

המרכיבים ל 12 מנותתבנית בקוטר 26 ס"מ:
- שכבת הבסיס:
- 1/4 כוס אבקת קקאו מריר
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר
- 0.25 כפית קינמון
- 1 כוס אגוזי לוז קלויים וקלופים
- 0.5 כוס שקדים, קלויים קלות
- 75 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
- 450 גרם שוקולד מריר משובח חתוך לקוביות
- 0.5 כוס אבקת קקאו מריר
- 0.25 כוס מים
- 0.5 כוס קפה אספרסו נוזלי
- 3 מיכלים של שמנת מתוקה (750 מ"ל)
- קליפת תפוז מגוררת מ-2 תפוזים
- 3 כפות ליקר תפוזים
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מעבד מזון שמים את הקקאו, הסוכר החום והקינמון ומערבבים.
-
02.
מוסיפים את האגוזים והשקדים, וקוצצים לפירורים גסים.
-
03.
יוצקים את החמאה, ומערבבים בקצרה לתערובת אחידה.
-
04.
מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית.
-
05.
מקררים במקרר 45 דקות לייצוב.
טיימר מופעל
-
06.
בקערת מתכת בינונית ממיסים את השוקולד עם הקקאו, המים והאספרסו מעל לסיר עם אדים, עד לקבלת תערובת אחידה.
-
07.
מעבירים לקערה גדולה רחבה ומצננים לחום פושר.
-
08.
בקערת מערבל מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה.
-
09.
מוסיפים את קליפת התפוז ואת הליקר.
-
10.
מקפלים 1/3 מהקצפת לתערובת השוקולד.
-
11.
מקפלים פנימה את יתרת הקצפת.
-
12.
יוצקים לתבנית ומחליקים.
-
13.
מקררים במקרר 8 שעות או כל הלילה.
-
14.
מקשטים עם אבקת קקאו. * תבנית בקוטר 26 ס"מ