מתכון עוגת יוגורט שזיפים | השף הלבן

עוגת יוגורט שזיפים

עוגת יוגורט שזיפים, קלילה, מושלמת ליד קפה.

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת יוגורט שזיפים
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל תבנית מלבנית 20X30:

  • 8-10 שזיפים, ללא הגרעין וחתוכים לרבעים
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • ½ כוס סוכר
  • 175 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 4 ביצים בגודל בינוני
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 2 כפות יוגורט "תנובה"
  • אבקת סוכר, להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 20/30 ס"מ בנייר אפיה.

  • 02.

    בקערה, מניחים את הקמח התופח ואבקת האפיה ומערבבים היטב.

  • 03.

    בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה והסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה.

  • 04.

    מוסיפים את תמצית הוניל, קליפת הלימון והיוגורט ומערבלים היטב.

  • 05.

    מוסיפים את הקמח ומקפלים עד לתערובת אחידה.

  • 06.

    יוצקים את התערובת לתבנית האפיה. מסדרים מעל שכבה אחידה של השזיפים ולוחצים קלות.

  • 07.

    אופים בתנור 35-40 דקות, או עד שקיסם שמחדירים במרכז יוצא יבש. מניחים לעוגה להתקרר מעט.

    טיימר מופעל

    00:40:00
  • 08.

    מפדרים באבקת סוכר ופורסים לריבועים.

הכנת? כאן מדרגים
(279)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.