עוגת ביסקוויטים שוקולד
במקום קרם בטעם וניל, שדרגנו את עוגת הביסקוויטים האהובה עם קרם שוקולד! מתכון של דור משה לעוגת ביסקוויטים קלילה וטעימה במיוחד לחובבי השוקולד

המרכיבים ל עוגה אחת:
- 180 גרם שוקולד מריר
- ¼ כוס ממרח שוקולד
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה
- ¼ כוס חלב 3% תנובה
- 3 כפות אבקת סוכר
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 200 גרם ביסקוויטים
- כוס חלב
- 120 גרם שוקולד מריר
- ½ כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הקרם: ממיסים את השוקולד המריר עם ממרח השוקולד וחצי כוס שמנת מתוקה ומצננים לטמפ' החדר.
-
02.
מקציפים את יתר חומרי הקרם עד לקבלת קרם יציב.
-
03.
מקפלים רבע מהתערובת אל תוך קרם השוקולד.
-
04.
מקפלים את קרם השוקולד בחזרה אל תוך יתרת התערובת.
-
05.
טובלים את הביסקוויטים למשך כמה שניות בחלב ומסדרים שכבה צפופה בתחתית התבנית. מורחים עליה שליש מכמות הקרם ומיישרים.
-
06.
מניחים שכבה נוספת של ביסקוויטים שטבלנו בחלב, מצפים גם אותם בקרם וממשיכים לשכבה האחרונה.
-
07.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך 4 שעות נוספות.
-
08.
להכנת ציפוי השוקולד, ממיסים את השוקולד המריר והשמנת המתוקה. מצננים מעט ויוצקים על עוגת הביסקוויטים הקרה.
-
09.
מגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת וגילופי שוקולד.
-
10.
בתאבון!