קראק פאי וניל מוגש עם כדור גלידה – קינוח מושלם | השף הלבן

מתכון לקראק פאי

בואו להכין את קינוח המסעדות הכי טרנדי בשנה האחרונה. פאי וניל פריך שאי אפשר להפסיק "ליישר". מומלץ להגיש עם כדור גלידה ליד

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 8-10:

לקלתית:
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • 175 גרם חמאת תנובה רכה
  • 2 ביצים
  • 1/2 1 כוסות (150 גרם) שיבולת שועל עבה
למלית:
  • 7 חלמונים
  • 3/4 כוס ועוד 2 כפות (200 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
  • 1/4 כפית מלח
  • 200 גרם חמאת תנובה מומסת בטמפרטורת החדר
להגשה:
  • 1 גביע (200 גרם) קרם פרש
  • 1 כף אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

        מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

  • 02.

        הקלתית: מנפים לתוך קערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.

  • 03.

        שמים בקערת המיקסר עם וו הגיטרה את שני סוגי הסוכר ו-150 גרם מהחמאה ומערבלים כ-5 דקות, עד שמתקבל קרם אוורירי. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומנקים את דופנות הקערה עם לקקן. מוסיפים ביצה, ולאחר שהיא נטמעת בקציפה מוסיפים גם את השנייה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

        מוסיפים את תערובת הקמח ומיד לאחר שהיא נטמעת בקציפה מוסיפים את שיבולת השועל. מעבדים רק עד שמתקבל בצק דביק ואחיד ועוצרים.

  • 05.

        מעבירים את הבצק לתבנית ובעזרת ידיים רטובות משטחים אותו לשכבה אחידה. אופים 16-13 דקות, עד שהבצק מזהיב ומשחים רק בשוליים. מוציאים מהתנור (לא מכבים אותו) ומצננים מעט.

    טיימר מופעל
    00:13:00
  • 06.

        שוברים את הקלתית לחתיכות גדולות ושמים בקערת המיקסר. מוסיפים את יתרת החמאה ומערבלים עם וו הגיטרה לתערובת פירורית. מעבירים את התערובת לתבנית ובעזרת הידיים מהדקים לדפנות ולאחר מכן לתחתית.

  • 07.

        המלית: שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי המלית, למעט החמאה וטורפים כדקה באמצעות מטרפה ידנית. מוסיפים את החמאה בהדרגה, תוך כדי טריפה וממשיכים עד שהתערובת אחידה לגמרי. יוצקים לתבנית.

  • 08.

        מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות ואופים את העוגה 45-35 דקות, עד שהמלית משחימה מעט ושוליה יציבים בעוד שהמרכז עדיין מעט רוטט. מצננים לטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות לפני שמגישים.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 09.

        ההגשה: מביאים את העוגה לטמפרטורת החדר וזורים עליה אבקת סוכר. מגישים בליווי קרם פרש.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.