מילפיי במילוי קצפת ותותים
שכבות בצק עלים אפויות ובינהן קרם ונילי נהדר ותותים (או פרי אהוב אחר), ככה תכינו בקלות את אחד הקינוחים הצרפתים האהובים

המרכיבים ל 5-7:
- 1 כוס חלב "תנובה"
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל צרפתי
- 1 כף תמצית וניל איכותית (עם הגרגירים) או מקל וניל אחד
- 1 סלסלת תותים (או פרי אהוב אחר)
- 2 כפות אבקת סוכר לעיטור מעל + 2 כפות נוספות לקרם
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
- 3 כפות אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את הבצק על משטח עבודה (חשוב לעבוד עם בצק קר מאוד) וחותכים לרצועות בעובי 10 ס"מ.
-
02.
חותכים את רצועות הבצק למלבנים ברוחב שאוהבים, בערך 5 ס"מ, ומניחים את מלבני הבצק על תבנית עם נייר אפייה. קחו בחשבון שכל 3 מלבנים הם קינוח אחד כך שאתם צריכים בין 15 או 18 או 21 מבלנים שיספיקו לכמות המילוי פה במתכון.
-
03.
מפדרים את מבלני הבצק באבקת סוכר, בשכבה דקה, ומניחים מעל נייר אפייה ותבנית אפייה נוספת שתמנע מהבצק לתפוח מדי.
-
04.
אופים בצורה הזאת בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהבצקים זהובים. מצננים היטב.
טיימר מופעל
-
05.
בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל, תמצית וניל ו-2 כפות אבקת סוכר ומקציפים עד שנוצרת קצפת יציבה אבל לא נוקשה מדי.
-
06.
מפזרים קוביות תותים ומניחים מעל עד בצק עלים וחוזרים על שכבת הקרם והתותים.
-
07.
סוגרים עם בצק עלים נוסף, מפדרים באבקת סוכר ומעבירים למקרר עד להגשה.