המרכיבים ל12:
- כוס קמח מצה
- חצי אבקת אפיה או כפית אבקת סודה לשתיה
- כוס וחצי עד שתי כוסות טחינה דלילה
- 4 מיכלים קצפת צמחית במתיקות מעודנת
- 4 חפיסות שוקולד מריר 100 גרם כל אחד
- 4 כפות וודקה
- 100 גרם פיסטוק חלבי קצוצים גס
- 15 חצאי תותים לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
הבצק: מערבבים את קמח המצה עם הטחינה ואבקת האפיה . כשזה מתגבש לבצק מרדדים על תבנית עגולה (אפשר גם מרובעת) או קפיצית או מחומר גמיש. אופים בתנור 30 דקות 180 מעלות .
טיימר מופעל
-
02.
רצוי לבדוק אחרי 20 דקות אם נאפה הבצק הוא צריך להיות מעט שזוף.
טיימר מופעל
-
03.
מבשלים בסיר 2 מיכלים קצפת צמחית ו4 חפיסות
-
04.
שוקולד מריר תוך כדי עירבוב למיזוג מלא של החומרים. מכבים את האש, מוסיפים 4 כפות וודקה מצצנים מעט.
-
05.
מקציפים במיקסר לקצף יציב 2 מיכלים של קצפת צמחית, מאחדים את שניהם תוך כדי קיפול בקערה.
-
06.
מכניסים לפריזר לחצי שעה.
-
07.
את הבצק האפוי מניחים על צלחת גדולה ממנורצוי עם דפנות. על הבצק שופכים את המוס שהצטנן בנתיים.
-
08.
כשהוא קר מניחים עליו את כל תכן הקצפת מכניסים שוב לפריזר לשעה עד שהוא מתגבש.
-
09.
מפזרים מעליו מאה גרם פיסטוק חלבי קצוץ עבה - עם סכין על מגש חיתוך. בצדדים מניחים חצאי תותים או תותים שלמים איך שמתאים. וכמובן באמצע תות אחד לתפארת.