מוס שוקולד ומסקרפונה על בסיס בראוניז
כנראה שאף אחד לא יאמין לכם שהכנתם אותה בעצמכם, אבל העוגה המטורפת הזאת אפילו לא כל כך מסובכת להכנה! דור משה עם מתכון לעוגה חלומית וקלה להכנה
המרכיבים ל8:
- 120 גרם חמאת תנובה
- 120 גרם שוקולד מריר
- 3 ביצים בגודל L
- ¾ כוס (150 גרם) סוכר
- כפית תמצית וניל
- ¼ כוס (35 גרם) קמח לבן
- ¼ כוס (35 גרם) אבקת קקאו
- 350 גרם שוקולד מריר
- ¾ 1 מיכלים שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 2 מיכלים מסקרפונה השף הלבן
- 2 כפות אבקת סוכר
- 130 גרם שוקולד מריר
- ½ מיכל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 180°. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את דפנותיה בחמאה.
-
02.
להכנת הבראוניז: ממיסים בקערה את החמאה והשוקולד ומניחים בצד. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במשך מספר דקות, עד לקבלת קצף תפוח, בהיר וסמיך. מעבירים כרבע מכמות הקצף לשוקולד המומס וטורפים לאיחוד. מוסיפים את יתרת הקצף, תמצית הוניל והמלח וטורפים לאיחוד התערובת (אין צורך לקפל בעדינות).
-
03.
מנפים פנימה את הקמח והקקאו ומקפלים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית ואופים עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
-
04.
מקררים לחלוטין את העוגה ופורסים אותה באמצע (אפשר לוותר על השלב הזה ולקבל עוגה עם בסיס עבה יותר). מניחים פרוסה אחת בתחתית התבנית. לקבלת דפנות חלקות, ניתן להניח שקף בדפנות התבנית.
-
05.
להכנת המוס: ממיסים את השוקולד המריר ו-1/4 כוס מהשמנת המתוקה. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים את יתרת השמנת, המסקרפונה ואבקת הסוכר לקרם יציב. מקפלים שליש מהקרם אל השוקולד המומס ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את שאר קרם המסקרפונה ומקפלים עד לקבלת מוס חלק ואחיד. מעבירים מחצית מהמוס לתבנית עם הבראוניז ומיישרים. מניחים מעל את פרוסת הבראוניז השנייה, יוצקים מעליה את הקרם ומיישרים. מעבירים למקרר למשך הלילה. אם השתמשתם בשקף, מומלץ להעביר את העוגה לשעה במקפיא לפני שמחלצים אותה מהתבנית.
-
06.
להכנת הקרם: ממיסים את השוקולד והשמנת לקרם חלק. מצננים מעט, עד שהעוגה מגיעה לטפ' החדר. יוצקים את הקרם מעל העוגה.