טרייפל קרם לימון עם מוס גבינה, נשיקות מרנג ותותים
קינוח כוסות מתוק-חמצמץ נפלא וישתלב בצורה מושלמת בארוחת החג

המרכיבים ל 8 מנות:
- 2 סלסילות תותים, שטופים היטב וללא העלים
- 20 עוגיות חמאה
- לקרם הלימון:
- 1 כוס (240 מ"ל) מיץ לימון טרי (מיץ מ-5 לימונים)
- 2 ביצים בגודל L
- 3 חלמונים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- למוס הגבינה:
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה שף לבן 38% שומן
- 4 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1 קופסה (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 25% שומן או מסקרפונה "השף הלבן" בטמפרטורת חדר
הוראות הכנה:
-
01.
קרם הלימון: שמים בסיר בינוני את מיץ הלימון, הביצים, החלמונים והסוכר ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה, תוך כדי טריפה מתמדת במטרפה, עד שנוצר קרם יציב במרקם של מעדן חלב (חשוב לא להפסיק לטרוף, כי אז הקרם יהפוך לחביתה).
טיימר מופעל
-
02.
מניחים בקערה את החמאה ויוצקים עליה את קרם הלימון דרך מסננת (הסינון חשוב מאוד, כדי לוודא שהקרם יהיה חלק ולא יישארו בו חתיכות קטנות של ביצה). מערבבים היטב, עד שהחמאה נמסה ונוצר קרם חלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות או למשך הלילה.
-
03.
מוס הגבינה: שמים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים במהירות בינונית עד שנוצרת קצפת רכה. מוסיפים את גבינת השמנת וממשיכים להקציף עד ליצירת קצפת יציבה.
-
04.
ההרכבה: חותכים את התותים לפרוסות דקות.
-
05.
מפוררים לתחתית כל כוס 2 עוגיות חמאה. מסדרים מעליהן שכבה של פרוסות תותים בעובי כ-1 ס"מ (בערך 2 תותים פרוסים). מניחים על התותים 3 כפות קרם לימון ולאחר מכן 4-3 כפות מוס גבינה. מניחים שכבה נוספת של קרם לימון ומסיימים בשכבה של פרוסות תותים. מקשטים ב"גבעה" של מוס גבינה.
-
06.
שומרים במקרר, מכוסה.