טורט פרג בציפוי שוקולד
טורט פרג בציפוי שוקולד, הפרג בשילוב מנצח עם שוקולד, מנה מושחתת וטעימה, גם לחג הפורים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל8-12:
- 4 כפות מים
- 1 כף חמאה רכה
- 4 ביצים מופרדות
- 1.5 כוסות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 200 גרם חמאה רכה
- 200 גרם פרג טחון
- 2 כפות קמח תופח
- 1 כף שקדים טחונים
- 1 תפוח עץ מגורד
ציפוי שוקולד:
- 50 גרם שוקולד
- 1.5 כפות קקאו
- 4 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל / שקדים / רום
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה, מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר וסוכר וניל.
-
02.
מחממים תנור לחום 175 מעלות.
-
03.
בקערה נוספת מקציפים חלמונים עם מחצית הסוכר הנותרת לקצף בהיר. מוסיפים את החמאה ומערבבים קצרות לתערובת אחידה.
-
04.
מוסיפים לתערובת החלמונים פרג, קמח, שקדים מרוסקים ותפוח עץ. מערבבים עם כף עץ.
-
05.
מאחדים את שתי התערובות בעזרת מיקסר.
-
06.
מכניסים לתבנית אפיה (רינג) בקוטר "
-
07.
אופים כ- 45-50 דקות. להכנת הציפוי:
טיימר מופעל
-
08.
מכניסים את כל החומרים למחבת וממיסים מעל אש קטנה כ- 2 דקות. מורידים מהאש וממשיכים לערבב לתערובת אחידה.
טיימר מופעל
-
09.
עם הוצאת העוגה מהתנור מחוררים אותה בעזרת קיסם ושופכים מעל את ציפוי השוקולד. למעלה מקשטים בזרדי שוקולד קטנים.
הכנת? כאן מדרגים