טורט פרג בציפוי שוקולד
טורט פרג בציפוי שוקולד, הפרג בשילוב מנצח עם שוקולד, מנה מושחתת וטעימה, גם לחג הפורים

המרכיבים ל 8-12:
- 4 כפות מים
- 1 כף חמאה רכה
- 4 ביצים מופרדות
- 1.5 כוסות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 200 גרם חמאה רכה
- 200 גרם פרג טחון
- 2 כפות קמח תופח
- 1 כף שקדים טחונים
- 1 תפוח עץ מגורד
- 50 גרם שוקולד
- 1.5 כפות קקאו
- 4 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל / שקדים / רום
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה, מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר וסוכר וניל.
-
02.
מחממים תנור לחום 175 מעלות.
-
03.
בקערה נוספת מקציפים חלמונים עם מחצית הסוכר הנותרת לקצף בהיר. מוסיפים את החמאה ומערבבים קצרות לתערובת אחידה.
-
04.
מוסיפים לתערובת החלמונים פרג, קמח, שקדים מרוסקים ותפוח עץ. מערבבים עם כף עץ.
-
05.
מאחדים את שתי התערובות בעזרת מיקסר.
-
06.
מכניסים לתבנית אפיה (רינג) בקוטר "
-
07.
אופים כ- 45-50 דקות. להכנת הציפוי:
טיימר מופעל
-
08.
מכניסים את כל החומרים למחבת וממיסים מעל אש קטנה כ- 2 דקות. מורידים מהאש וממשיכים לערבב לתערובת אחידה.
טיימר מופעל
-
09.
עם הוצאת העוגה מהתנור מחוררים אותה בעזרת קיסם ושופכים מעל את ציפוי השוקולד. למעלה מקשטים בזרדי שוקולד קטנים.