טארטלטים מוס מנגו ללא אפייה
גם בלי להדליק את התנור בכלל, אפשר לייצר קינוח נפלא ומושקע שיקצור מחמאות
המרכיבים ל8 יחידות:
- 130 גרם פירורי ביסקוויט
- 4 כפות גדושות (40 גרם) קוקוס טחון
- 2 כפות (25 גרם) סוכר דמררה
- 80 גרם חמאה מומסת
- 1 שקית (300 גרם ) מנגו חתוך מוקפא "סנפרוסט" - לאחר הפשרה
- 1 כפית מחוקה (4 גרם) ג'לטין
- 1/2 1כפות (20 מ"ל) מים
- 3 כפות (30 גרם) סוכר
- 2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת מתוקה 38% השף הלבן
- 1/2 1 כפות אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
לקלתיות: מערבבים בקערה פירורי ביסקוויט, קוקוס טחון, סוכר דמררה וחמאה מומסת. מחלקים בין תבניות טארטלטים ומהדקים היטב בעזרת כף לתחתית ולדפנות, מקפיאים לחצי שעה.
-
02.
למוס מנגו: טוחנים 250 גרם מכמות המנגו המופשר בבלנדר או במעבד מזון עד לקבלת מחית פרי חלקה מעבירים את מחית המנגו לסיר קטן, מוסיפים סוכר ומבשלים קלות עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת חמימה.
-
03.
מערבבים את הג'לטין בקערה קטנה עם כף מים ומניחים לספיחת נוזלים ל-5 דקות. ממיסים את הג'לטין המושרה במים 10 שניות במיקרוגל או בחימום על גבי בן מארי, ומערבבים לתוך מחית המנגו, מצננים לטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
-
04.
מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה, מקפלים שליש מכמות הקצפת לתוך מחית המנגו עד לקבלת קרם חלק.
-
05.
מחלקים את הקרם בין הקלתיות, ומקפיאים את הטארטלטים לחצי שעה עד להתייצבות קלה. מעבירים את יתרת הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ושומרים במקרר.
-
06.
מעטרים את הטארטלטים ביתרת הקצפת, ומעבירים למקרר. קרוב למועד ההגשה חותכים את יתרת המנגו לקוביות קטנות ומניחים במרכז כל טארטלט.