מתכון ויקטוריה ספונג' | השף הלבן

ויקטוריה ספונג'

נעמי אבליוביץ' משתפת אותנו במתכון בריטי לעוגת ספוג במילוי קצפת, ריבה ופירות אדומים

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
ויקטוריה ספונג'
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 12 מנות/ 2 תבניות בקוטר 20 ס"מ:

  • 200 גרם חמאה של תנובה רכה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 4 ביצים
  • 1.5 כוסות (200 גרם) קמח תופח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2 כפות שמנת מתוקה או חלב של תנובה
למילוי:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה של תנובה
  • 3 כפות ריבת תותים
  • 1 כוס תותים או פירות יער טריים / קפואים
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות קפיציות בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערה גדולה, מערבלים את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית, מספר דקות.

  • 03.

    מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבלים היטב בין אחת לשניה.

  • 04.

    מקפלים את הקמח, אבקת האפייה והחלב לתוך העוגה עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 05.

    יוצקים את הבלילה לשתי התבניות ואופים בתנור עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שמוחדר במרכזה יוצא יבש, כ-20 דקות. נותנים לעוגה להתקרר מעט בתבנית לפני שמשחררים אותה על גבי רשת לצינון מלא.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    כששתי העוגות התקררו לחלוטין, מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.

  • 07.

    מניחים את אחת העוגות על צלחת הגשה ומורחים אותה בריבה. יוצקים מעל את הקצפת ומפזרים את פירות היער. מניחים את העוגה השנייה מעל ומפדרים באבקת סוכר.

הידעת?

אפשר גם לאפות את העוגה כולה בתבנית קפיצית אחת ולפרוס אותה לרוחב כך שיתקבלו שני עיגולים שווים. רק זכרו להאריך את זמן האפייה.

הכנת? כאן מדרגים
(208)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.