המתכון הכתום: עוגת גזר | השף הלבן

המתכון הכתום: עוגת גזר

קבלו מתכון נהדר לעוגת גזר פשוטה להכנה וטעימה במיוחד

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: שלומי ארביב

המרכיבים ל8:

  • 2 ביצים
  • ¾ כוס סוכר דמררה
  • 1 כוס מיץ תפוחים
  • 1 כף תמצית וניל
  • ½ כוס שמן זית
  • ½1 כוסות גזר מגורר (3-4 גזרים)
  • ⅓2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כוס פקאנים קצוצים גס
לציפוי:
  • 225 גרם גבינת שמנת "נפוליאון" בטמפרטורת החדר
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 20 גרם חמאת "תנובה"
  • חצי כפית קינמון
  • אגוזי מלך קצוצים דק דק
גודל תבנית: אינגליש קייק באורך 25 ס״מ או קוגלהוף בקו

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף, אפשר גם להוסיף נייר אפייה לשחרור קל של העוגה.בקערה גדולה טורפים ביצים, סוכר, מיץ, וניל, שמן וגזר מגורר.

  • 02.

    מנפים לתוך התערובת את הקמחים, אבקת האפייה והקינמון, ומוסיפים חצי מכמות האגוזים הקצוצים.

  • 03.

    בעזרת מרית או כף עץ, מערבבים את התערובת קלות, רק עד שהיא אחידה ולא יותר.

  • 04.

    מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ומפזרים מלמעלה את האגוזים הקצוצים הנותרים.

  • 05.

    אופים 50-65 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

    טיימר מופעל
    01:05:00
  • 06.

    מכינים את הציפוי: טורפים היטב את כל חומרי הציפוי עד שהוא חלק ואחיד

הכנת? כאן מדרגים
(2)