המתכון הכתום: עוגת גזר | השף הלבן

המתכון הכתום: עוגת גזר

קבלו מתכון נהדר לעוגת גזר פשוטה להכנה וטעימה במיוחד

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: שלומי ארביב

המרכיבים ל 8:

  • 2 ביצים
  • ¾ כוס סוכר דמררה
  • 1 כוס מיץ תפוחים
  • 1 כף תמצית וניל
  • ½ כוס שמן זית
  • ½1 כוסות גזר מגורר (3-4 גזרים)
  • ⅓2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כוס פקאנים קצוצים גס
לציפוי:
  • 225 גרם גבינת שמנת "נפוליאון" בטמפרטורת החדר
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 20 גרם חמאת "תנובה"
  • חצי כפית קינמון
  • אגוזי מלך קצוצים דק דק
גודל תבנית: אינגליש קייק באורך 25 ס״מ או קוגלהוף בקו

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף, אפשר גם להוסיף נייר אפייה לשחרור קל של העוגה.בקערה גדולה טורפים ביצים, סוכר, מיץ, וניל, שמן וגזר מגורר.

  • 02.

    מנפים לתוך התערובת את הקמחים, אבקת האפייה והקינמון, ומוסיפים חצי מכמות האגוזים הקצוצים.

  • 03.

    בעזרת מרית או כף עץ, מערבבים את התערובת קלות, רק עד שהיא אחידה ולא יותר.

  • 04.

    מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ומפזרים מלמעלה את האגוזים הקצוצים הנותרים.

  • 05.

    אופים 50-65 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

    טיימר מופעל

    01:05:00
  • 06.

    מכינים את הציפוי: טורפים היטב את כל חומרי הציפוי עד שהוא חלק ואחיד

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.