המתכון הכתום: עוגת גזר
קבלו מתכון נהדר לעוגת גזר פשוטה להכנה וטעימה במיוחד
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: שלומי ארביב
המרכיבים ל8:
- 2 ביצים
- ¾ כוס סוכר דמררה
- 1 כוס מיץ תפוחים
- 1 כף תמצית וניל
- ½ כוס שמן זית
- ½1 כוסות גזר מגורר (3-4 גזרים)
- ⅓2 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1 כפית קינמון
- 1 כוס פקאנים קצוצים גס
לציפוי:
- 225 גרם גבינת שמנת "נפוליאון" בטמפרטורת החדר
- 50 גרם אבקת סוכר
- 20 גרם חמאת "תנובה"
- חצי כפית קינמון
- אגוזי מלך קצוצים דק דק
גודל תבנית: אינגליש קייק באורך 25 ס״מ או קוגלהוף בקו
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף, אפשר גם להוסיף נייר אפייה לשחרור קל של העוגה.בקערה גדולה טורפים ביצים, סוכר, מיץ, וניל, שמן וגזר מגורר.
-
02.
מנפים לתוך התערובת את הקמחים, אבקת האפייה והקינמון, ומוסיפים חצי מכמות האגוזים הקצוצים.
-
03.
בעזרת מרית או כף עץ, מערבבים את התערובת קלות, רק עד שהיא אחידה ולא יותר.
-
04.
מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ומפזרים מלמעלה את האגוזים הקצוצים הנותרים.
-
05.
אופים 50-65 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
טיימר מופעל
-
06.
מכינים את הציפוי: טורפים היטב את כל חומרי הציפוי עד שהוא חלק ואחיד
הכנת? כאן מדרגים