עוגת גבינה קרה עם שוקולד רובי
לפני שנתיים הושק "שוקולד רובי"-השוקולד היחיד שהומצא מאז השוקולד הלבן. זן של פולי קקאו נותנים לו צבע ורוד. דור משה עם מתכון לעוגת גבינה ורובי בלתי נשכחת

המרכיבים ל 8-10:
- 200 גרם ביסקוויטים
- 120 גרם חמאה "תנובה", מומסת
- 100 גרם שוקולד רובי (להשיג בחנויות מתמחות)
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
- 150 גרם אבקת סוכר
- 2 מיכלים (450 גרם) גבינת שמנת 25% בטעם טבעי "נפוליאון"
- 250 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"
- שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
- ⅓ כוס שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 150 גרם שוקולד רובי
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה.
-
02.
להכנת התחתית, טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון לפירורים דקים ומערבבים עם החמאה המומסת. משטחים את הפירורים על תחתית התבנית ומהדקים היטב. שומרים בהקפאה עד שמלית הגבינה מוכנה.
-
03.
להכנת המלית, בקערה בינונית מערבבים את השוקולד וכ ¼ כוס מהשמנת המתוקה. מניחים בצד לצינון.
-
04.
מקציפים את יתרת השמנת (¾ 1 מיכלים) יחד עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
-
05.
בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והאינסטנט פודינג. מוסיפים לקערה שליש מכמות הקצפת ומקפלים בעדינות אל תוך התערובת עם הגבינות. מוסיפים את השליש השני, מקפלים ולבסוף מוסיפים את יתרת הקצפת ומקפלים עד לקבלת קרם גבינה אחיד וסמיך. מעבירים כ ¾ כוס מקרם הגבינה לקערה עם השוקולד המומס (מוודאים קודם שהוא כבר לא חם). מקפלים היטב עד לקבלת קרם אחיד.
-
06.
מוציאים את התבנית מהמקפיא. אם רוצים, ניתן להניח על דפנות התבנית שקף לאפייה לקבלת מראה אחיד. מניחים באופן רנדומלי כחצי מכמות הקרם עם השוקולד על תחתית התבנית בעזרת כף, ודואגים שחלק מהקרם נוגע בשולי התבנית. יוצקים מעל את קרם הגבינה, ומעליו את יתרת הקרם עם השוקולד.
-
07.
מערבבים מעט ליצירת דוגמת שיש עדינה ומשטחים את הקרם בתבנית. מקפיאים למשך 5 שעות לפחות.
-
08.
להכנת הציפוי, ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה ויוצקים על העוגה. שומרים בקירור.