עוגת גבינה שכולם אוהבים - קלאסית רכה וטעימה | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה שכולם אוהבים – קלאסית רכה וטעימה

רוצים לדעת איך מכינים עוגת גבינה מושלמת בקלות ובלי פדיחות? הנה המתכון המושלם שלי שיבטיח הצלחה

מאת: אלונה זוהר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה שכולם אוהבים - קלאסית רכה וטעימה

המרכיבים ל10:

מצרכים לבסיס:
  • 100 גרם סוכר
  • 200 גרם חמאת תנובה
  • 300 גרם קמח
  • 1 ביצה
מצרכים למלית הגבינה:
  • 850 גרם בלילה להכנת עוגת גבינה השף הלבן
  • 40 גרם קמח
  • 40 גרם קורנפלור
  • 200 גרם סוכר
  • 6 ביצים
  • גרידה מ-1 לימון
  • כ- 200 מ"ל חלב תנובה
גודל תבנית: עוגה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    במיקסר עם וו גיטרה לשים את הסוכר הביצה והחמאה. לעבד לתערובת אחידה ללא גושי חמאה. להוסיף את הקמח ל- 2-3 בחישות (עד שמתקבל גוש בצק).

  • 02.

    לרדד את הבצק ולקרוץ עיגול בגודל התבנית. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 20-25 דקות או עד שהבסיס מזהיב.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 03.

    לערבב לעיסה חלקה: גבינה, קמח, קורנפלור, 40 גרם סוכר, 6 חלמונים, חלב, וגרידת לימון.

  • 04.

    להקציף 6 חלבונים עם 160גרם סוכר לקצף יציב אך לא קשה מידי.

  • 05.

    להוסיף את הגבינה לחלבון בפעמיים ולערבב בתנועת קיפול.

  • 06.

    לשפוך על התחתית.

  • 07.

    לאפות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות לעשר דקות. לשחרר את דפנות העוגה מהתבנית ולאפות עוד כחצי שעה בחום של 180 מעלות. בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(6)