מתכון לעוגת גבינה שכולם אוהבים – קלאסית רכה וטעימה
רוצים לדעת איך מכינים עוגת גבינה מושלמת בקלות ובלי פדיחות? הנה המתכון המושלם שלי שיבטיח הצלחה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10:
מצרכים לבסיס:
- 100 גרם סוכר
- 200 גרם חמאת תנובה
- 300 גרם קמח
- 1 ביצה
מצרכים למלית הגבינה:
- 850 גרם בלילה להכנת עוגת גבינה השף הלבן
- 40 גרם קמח
- 40 גרם קורנפלור
- 200 גרם סוכר
- 6 ביצים
- גרידה מ-1 לימון
- כ- 200 מ"ל חלב תנובה
גודל תבנית: עוגה בקוטר 24 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
במיקסר עם וו גיטרה לשים את הסוכר הביצה והחמאה. לעבד לתערובת אחידה ללא גושי חמאה. להוסיף את הקמח ל- 2-3 בחישות (עד שמתקבל גוש בצק).
-
02.
לרדד את הבצק ולקרוץ עיגול בגודל התבנית. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 20-25 דקות או עד שהבסיס מזהיב.
טיימר מופעל
-
03.
לערבב לעיסה חלקה: גבינה, קמח, קורנפלור, 40 גרם סוכר, 6 חלמונים, חלב, וגרידת לימון.
-
04.
להקציף 6 חלבונים עם 160גרם סוכר לקצף יציב אך לא קשה מידי.
-
05.
להוסיף את הגבינה לחלבון בפעמיים ולערבב בתנועת קיפול.
-
06.
לשפוך על התחתית.
-
07.
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות לעשר דקות. לשחרר את דפנות העוגה מהתבנית ולאפות עוד כחצי שעה בחום של 180 מעלות. בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים