מתכון עוגת גבינה קלילה | השף הלבן

עוגת גבינה קלילה

עוגת גבינה נטולת בצק וקלילה לחג שבועות, מתכון קל הכנה ונוח לאירוח במהלך החג

מאת: שרון זוהר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה קלילה

המרכיבים ל12 מנות:

  • 6 ביצים (להפריד בין חלמונים לחלבונים)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 3 גביעי גבינה 9%
  • 1 וחצי כוסות סוכר
לציפוי:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 חבילת פודינג וניל אינסטנט
  • 1 כוס חלב

הוראות הכנה:

  • 01.

    להקציף את החלבונים עם 1 כוס סוכר עד לקצף יציב.

  • 02.

    לערבב בנפרד את שאר החומרים (כולל 1/2 כוס סוכר).

  • 03.

    לערבב את קצף החלבונים עם שאר התערובת.

  • 04.

    להכניס לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ל-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    להוריד את החום ל- 180 מעלות ולאפות עוד 40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 06.

    הכנת הציפוי: לערבב יחד את כל חומרי הציפוי. למרוח על העוגה לאחר שהתקררה לגמרי. לקרר כ-10 שעות במקרר לפני ההגשה.

  • 07.

    ניתן לקשט מעל עם פירורי שוקולד.

הכנת? כאן מדרגים
(2744)