עוגת גבינה עם פירות ופירורים רבת שכבות | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה עם פירות ופירורים

בלי מיקסר ובלי הפרדת ביצים. עוגה מרשימה ורבת שכבות שהבסיס שלה הוא עוגה בחושה, והקסם שלה נעוץ בתוספות: פירות, גבינה ופירורים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה עם פירות ופירורים

המרכיבים ל 12:

לשכבת הפרי:
  • 1.5 כוסות תותים ו/או פירות יער, או פרי אחר - 5 נקטרינות, אפרסקים תפוחים, אגסים, פרוסים
  • 1 כף סוכר
  • מיץ מ־ ½ לימון
לשכבת הגבינה:
  • 1 גביע ( 225 גרם) גבינת נפוליאון 16% שומן בטעם טבעי
  • 1 גביע ( 200 מ"ל) שמנת חמוצה 15% שומן תנובה
  • 3 כפות סוכר
  • 1 ביצה
  • קליפה מגוררת מ־ ½ לימון
  • לפירורים:
  • 3 כפות קמח
  • 2 כפות סוכר חום כהה
  • 2 כפות חמאת תנובה קרה
  • ½ כפית קינמון
  • 2 כפות אגוזי פקאן קצוצים
לעוגת הבסיס:
  • 2 ביצים
  • ½ כוס (120 מ”ל) שמנת מתוקה 32% או 38% שומן השף הלבן
  • ½ כוס (120 מ”ל) רויון
  • ½ כוס ( 100 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח (או קמח רגיל שעורבב עם כפית אבקת אפייה)
גודל תבנית: תבנית בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל־ 170 מעלות. משמנים את התבנית.

  • 02.

    מכינים את שכבת הפרי: מערבבים את הפירות עם הסוכר והלימון.

  • 03.

    מכינים את שכבת הגבינה: מערבבים בקערה את כל החומרים לתערובת אחידה.

  • 04.

    מכינים את הפירורים: מעבדים יחד את כל החומרים בין קצות האצבעות עד לקבלת פירורי בצק.

  • 05.

    מכינים את עוגת הבסיס: שמים בקערה את הביצים, השמנת, הרויון והסוכר. טורפים 3-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תמצית הווניל והקמח ומערבבים קלות, רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 06.

    מרכיבים את העוגה: יוצקים את בלילת העוגה לתבנית. יוצקים מעליה את שכבת הגבינה, מסדרים עליה את הפירות ומפזרים את הפירורים.

  • 07.

    אופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.