מתכון לעוגת גבינה עם אוכמניות טריות
מתכון של השף בני סיידא לעוגת גבינה קלאסית, קרמית ונימוחה עם אוכמניות.

המרכיבים ל 12 מנות/ תבנית 26:
- 200 גרם עוגיות חמאה
- 50 גרם אגוזי מלך
- קליפה מגוררת מלימון בינוני
- 100 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
- 750 גרם גבינה לאפייה
- 1/4 1 כוסות סוכר
- 5 ביצים מופרדות
- קליפה מגוררת מלימון בינוני
- 3 כפות קורנפלור
- 2 כפות קמח
- 200 גרם אוכמניות טריות
- אבקת סוכר
- אוכמניות טריות ( לא הכרחי )
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), שמים במעבד מזון עוגיות חמאה, אגוזי מלך וקליפת לימון ומעבדים לתערובת פירורית
-
02.
מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. אופים 5 דקות
טיימר מופעל
-
03.
שמים בקערה את הגבינה, כוס סוכר, חלמונים, קליפת לימון, קורנפלור, קמח ואוכמניות ומערבבים
-
04.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר הנותר לקצף יציב, מקפלים לתערובת הגבינה ויוצקים לתבנית. אופים 10 דקות
טיימר מופעל
-
05.
מורידים את חום התנור ל- 160 מעלות ואופים כשעה. מכבים את התנור, מעבירים סכין בין העוגה לדופן התבנית
-
06.
מצננים את העוגה בתנור המכובה כשדלתו פתוחה למחצה. מקררים למשך לילה ומגישים בעיטור אבקת סוכר ואם רוצים אוכמניות טריות