מתכון לעוגת גבינה ניו יורק עם שוקולד לבן
עוגת גבינה ניו יורק עם ציפוי גנאש שוקולד לבן
המרכיבים למנות 15/ תבנית 24:
- 100 גרם חמאה
- 50 גרם אבקת סוכר
- 1 ביצה (לארג')
- 200 גרם קמח רגיל
- 3 גבינות ניו יורק של גד 30% (600 גרם)
- 2 שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
- 1 אינסטנט וניל (80 גרם)
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1 חבילה ג'לטין (14 גרם)
- 1/4 כוס מים קרים
- 1/4 כוס מים חמים
- 2 בננות חצויות קפואות
- 8 תותים (6 להקפיא 2 להניח בדפנות)
- 50 גרם חמאה
- 2 כפות סוכר דמררה
- 200 גרם שוקולד לבן
- 1 שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
- 2 כפות רוטב תותים/ 4 טיפות צבע מאכל אדום
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנת ציפוי הגנאש:
-
02.
מניחים בקערית שמנת מתוקה ושוקולד לבן וממיסים במיקרוגל (מוציאים ומערבבים בכל 10 שניות).
-
03.
מחלקים את הגנאש לשני משפכים. לאחד מוסיפים רוטב תותים/צבע מאכל אדום ומערבבים עד לקבלת צבע וורוד.
-
04.
מרפדים את התבנית עם נייר אפייה ויוצקים בערך 2 כפות מהתערובת הוורודה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית.
-
05.
יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של 2 כפות, הפעם מהתערובת הבהירה וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות.
-
06.
מושכים עם קיסם פעם פנימה ופעם אחת החוצה ליצירת הדוגמא ומעבירים למקפיא ל-5 שעות לפחות. אופן הכנת הבסיס:
-
07.
ממיסים את החמאה במיקרוגל ומוסיפים לאחר מכן אבקת סוכר. מערבבים היטב.
-
08.
מוסיפים ביצה וממשיכים בערבוב.
-
09.
מוסיפים קמח ומערבבים יחדיו עד לאיחוד החומרים.
-
10.
מעבירים לתבנית (אין צורך לשמן) ומשטחים את הבצק בתבנית. מעבירים למקפיא ל-10 דקות.
-
11.
אופים את הבסיס לעוגה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות ולאחר מכן מצננים.
טיימר מופעל
-
12.
במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים 2 כפות סוכר דמררה. מערבים היטב עד שהסוכר נמס.
-
13.
מחלקים את הבננות ל-3 ומוסיפים לרוטב לערבב בעדינות עד שכל הבננות יצופו ברוטב ומצננים.
-
14.
מעבירים למקפיא יחד עם התותים לשעתיים לפחות. אופן הכנת המלית:
-
15.
ממיסים ג'לטין ברבע כוס מים ומניחים בצד כ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
16.
מוסיפים רבע כוס מים חמים ומעבירים למיקרוגל ל-2 דקות. מערבבים ומצננים מעט.
טיימר מופעל
-
17.
מערבבים בקערה את הגבינות והסוכר, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים שוב.
-
18.
מקציפים 2 שמנת מתוקה ואינסטנט עד לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינות ומעבירים רבע לתוך בסיס העוגה.
-
19.
מטביעים פנימה את הבננות סביב העוגה ובעיגול הפנימי את התותים ומכסים עם קרם הגבינות. מניחים עוד שיכבה באותה צורה ומסיימים את קרם הגבינות.
-
20.
מוציאים את הגנאש הקפוא מחלצים מנייר האפייה ומניחים על הקרם. מוסיפים תותים מעל.
-
21.
מחזירים למקפיא ל-4 שעות לפחות.