מתכון לעוגת גבינה מושחתת עם חטיף סניקרס ובישקוטי
עוגת גבינה חלומית שתעשה לכם את סוף השבוע
המרכיבים ל10 מנות / תבנית בקוטר 26 ס"מ:
- חבילת בישקוטי (וניל או קקאו – וניל)
- 1/2 1 כוסות חלב "תנובה"
- 2 חטיפי סניקרס בגודל מלא
- מיכל שמנת חמוצה 15% "תנובה"
- 500 גרם גבינה לבנה
- 1 שקית פודינג וניל
- 3 כפות מחוקות קורנפלור
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 500 גרם גבינת כנען של תנובה
- 2 גביעים שמנת חמוצה "תנובה"
- 100 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם בוטנים מסוכרים גרוסים
- 50 גרם שוקולד מריר מגורר
- 2 חטיפי סניקרס חתוכים לקוביות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-150 מעלות
-
02.
משמנים קלות תבנית אפייה ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
-
03.
טובלים בישקוטי בחלב ומרפדים את תחתית התבנית, חותכים 2 חטיפי סניקרס לקוביות ומפזרים על ובין הבישקוטי.
-
04.
מפרידים את החלבונים והחלמונים ל-2 קערות: בקערה אחת מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף לא נוקשה מידי. בקערה שנייה מערבבים במטרפה ידנית את החלמונים עם גבינת הכנען ומוסיפים את כל שאר החומרים של העוגה.
-
05.
מקפלים בעזרת לקקן בתנועות של המספר 8 את שתי התערובות למסה אחידה ושופכים לתוך התבנית.
-
06.
מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים, אופים את העוגה בחום של 150 מעלות בין שעה לשעה ועשרים - חשוב להתאפק ולא לפתוח את התנור. בסיום האפייה משאירים את העוגה בתנור הסגור לשעה נוספת.
-
07.
מצננים מעט את העוגה.
-
08.
מערבבים את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר, מצפים את החלק העליון של העוגה ומפזרים בוטנים מסוכרים, שוקולד מריר וסניקרס.
-
09.
מצננים את העוגה ללילה במקרר. פורסים ונהנים לגלות את ההפתעות שבתוכה. מומלץ להכין את העוגה יום מראש כדי שתשהה לפחות לילה במקרר.