מתכון לעוגת גבינה ותפוחים
עוגת גבינה עם תפוחים במיוחד לשבועות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 פרוסות/ תבנית 26:
מרכיבים:
- לבצק:
- 50 גרם מרגרינה (אפשר חמאה)
- 1 ביצה
- רבע כוס סוכר
- 1 כף אבקת אפיה
- 3/4 כוס קמח
לקרם הגבינה
- 500 גרם גבינה 9%
- 3 ביצים מופרדות
- 2 כפות קורנפלור
- 1 כף שמנת חמוצה (יש לשמור את השמנת הנותרת לציפוי ואת הגביע)
- תמצית וניל
- חצי כוס סוכר
למלית התפוחים:
- אחד וחצי קילו תפוחים
- 2 כפיות קינמון
- חצי כוס סוכר
לציפוי:
- 1 כף סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל חומרי הבצק, מרפדים תבנית 26, אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהבצק מזהיב
-
02.
מפרדים ביצים
-
03.
מערבבים ביחד את כל החומרים של קרם הגבינה חוץ מהחלבונים
-
04.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים ומקפלים אותם קלות לתוך תערובת הגבינה
-
05.
מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לפלחים
-
06.
מעבירים לסיר עם הקינמון והסוכר ומבשלים על האש קטנה עד שהתפוחים מתרככים
-
07.
מסננים כדי להוציא נוזלים מיותרים ומקררים
-
08.
מפזרים את התפוחים על הבצק האפוי חלקית
-
09.
יוצקים מעליהם את קרם הגבינה
-
10.
אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך של 150 מעלות כשעה או עד שהעוגה מתייצבת
-
11.
מערבבים את החומרים לציפוי ומורחים על העוגה. מחזירים לתנור
-
12.
מכבים את האש ומשאירים את העוגה בתנור עד שתתקרר
הכנת? כאן מדרגים