מתכון לעוגת גבינה "בקלאווה"
כמו כנאפה אבל בעוגת גבינה עשירה עם שכבת פיצוחים פריכה שתככב בחג
המרכיבים ל12:
- לאגוזים בדבש:
- 2 כוסות (200 גרם) תערובת אגוזים, קצוצים גס מאוד (אגוזי מלך, פיסטוקים, אגוזי לוז, שקדים)
- 3 כפות (60 גרם) דבש
- 1 כפית קינמון
- לעוגת הגבינה:
- 12 עלי בצק פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
- 100 גרם חמאת תנובה, מומסת ומצוננת
- 1 גביע (850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה השף הלבן - מהדורת חג
- 1/3 כוס (45 גרם) קורנפלור, מנופה
- 2 כפות (40 גרם) דבש
- 4 ביצים בגודל L, מופרדות ובטמפרטורת החדר
- קורט מלח
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- לציפוי:
- 1 גביע (200 גרם) קרם פרש השף הלבן, בטמפרטורת החדר
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה 15%, בטמפרטורת החדר
- 3 כפות (30 גרם) סוכר
- 3/4 כוס (75 גרם) פיסטוקים
- טבעיים, קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-180 מעלות (ללא טורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה.
-
02.
האגוזים בדבש: מערבבים יחד את כל מרכיביהם לתערובת דביקה ומניחים בצד.
-
03.
עוגת הגבינה: פורשים את עלי הפילו על משטח העבודה, וגוזרים אותם לשניים במרכזם בעזרת מספריים.
-
04.
מרפדים את תחתית התבנית ודופנותיה בעלי הפילו – לפני שמעבירים כל עלה לתבנית מברישים אותו במעט חמאה מומסת.
-
05.
מערבבים היטב בקערה גדולה את הבלילה להכנת עוגת גבינה, הקורנפלור, הדבש והחלמונים.
-
06.
מקציפים את החלבונים עם קורט מלח. כשמתחיל להיווצר קצף קליל ובהיר, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מקפלים את הקצף לתוך בלילת הגבינה.
-
07.
יוצקים לתבנית מחצית מהבלילה, מפזרים את תערובת האגוזים ומכסים בעדינות ביתרת הבלילה.
-
08.
אופים 20 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים 45 דקות נוספות. מכבים את התנור ומצננים בתוכו את העוגה למשך רבע שעה.
טיימר מופעל
-
09.
הציפוי: מערבבים בקערה את הקרם פרש, השמנת החמוצה והסוכר. יוצקים על העוגה, מיישרים ומחזירים אותה לתנור ל-15 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
10.
מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות, להתייצבות.
-
11.
לפני ההגשה מעטרים את שולי העוגה בפיסטוקים קצוצים.