עוגת גבינה "בקלאווה" עשירה בטעמים עם שכבת פיסטוק | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה "בקלאווה"

כמו כנאפה אבל בעוגת גבינה עשירה עם שכבת פיצוחים פריכה שתככב בחג

מאת: ענבל לביא
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל12:

  • לאגוזים בדבש:
  • 2 כוסות (200 גרם) תערובת אגוזים, קצוצים גס מאוד (אגוזי מלך, פיסטוקים, אגוזי לוז, שקדים)
  • 3 כפות (60 גרם) דבש
  • 1 כפית קינמון
  • לעוגת הגבינה:
  • 12 עלי בצק פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
  • 100 גרם חמאת תנובה, מומסת ומצוננת
  • 1 גביע (850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה השף הלבן - מהדורת חג
  • 1/3 כוס (45 גרם) קורנפלור, מנופה
  • 2 כפות (40 גרם) דבש
  • 4 ביצים בגודל L, מופרדות ובטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • לציפוי:
  • 1 גביע (200 גרם) קרם פרש השף הלבן, בטמפרטורת החדר
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה 15%, בטמפרטורת החדר
  • 3 כפות (30 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (75 גרם) פיסטוקים
  • טבעיים, קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות (ללא טורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה.

  • 02.

    האגוזים בדבש: מערבבים יחד את כל מרכיביהם לתערובת דביקה ומניחים בצד.

  • 03.

    עוגת הגבינה: פורשים את עלי הפילו על משטח העבודה, וגוזרים אותם לשניים במרכזם בעזרת מספריים.

  • 04.

    מרפדים את תחתית התבנית ודופנותיה בעלי הפילו – לפני שמעבירים כל עלה לתבנית מברישים אותו במעט חמאה מומסת.

  • 05.

    מערבבים היטב בקערה גדולה את הבלילה להכנת עוגת גבינה, הקורנפלור, הדבש והחלמונים.

  • 06.

    מקציפים את החלבונים עם קורט מלח. כשמתחיל להיווצר קצף קליל ובהיר, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מקפלים את הקצף לתוך בלילת הגבינה.

  • 07.

    יוצקים לתבנית מחצית מהבלילה, מפזרים את תערובת האגוזים ומכסים בעדינות ביתרת הבלילה.

  • 08.

    אופים 20 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים 45 דקות נוספות. מכבים את התנור ומצננים בתוכו את העוגה למשך רבע שעה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 09.

    הציפוי: מערבבים בקערה את הקרם פרש, השמנת החמוצה והסוכר. יוצקים על העוגה, מיישרים ומחזירים אותה לתנור ל-15 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 10.

    מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות, להתייצבות.

  • 11.

      לפני ההגשה מעטרים את שולי העוגה בפיסטוקים קצוצים.

הכנת? כאן מדרגים
(7)