מתכון לעוגת גבינה אפויה וקלאסית עשירה – ממכרת וטעימה | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה אפויה וקלאסית עשירה

טעים במיוחד וקלאסי לשבועות: עוגת גבינה אפויה עשירה המורכבת מתחתית בצק ומילוי גבינה עשירה. הולכת מצוין עם רוטב פירות יער או שוקולד לבן

מאת: רוזה וולפסון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה אפויה וקלאסית עשירה

המרכיבים ל תבנית בקוטר 26 ס"מ:

לתחתית:
  • 1 כוס גדושה קמח (150 גרם)
  • 1/4 כוס אבקת סוכר (40 גרם)
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 כפות חלב
למלית הגבינה:
  • 750 גרם גבינה לבנה 5% או 9% שומן
  • 250 גרם גבינת שמנת 30% שומן
  • 6 ביצים, מופרדות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס גדושה סוכר (220 גרם)
  • 6 כפות קורנפלור (60 גרם)
  • 5 כפות קמח (50 גרם)
  • 2/3 כוס חלב (180 מ"ל)
  • 50 גרם חמאה מומסת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את התחתית: מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלב ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

  • 03.

    מהדקים את הבצק בשכבה אחידה לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה (אין צורך בצינון הבצק). דוקרים במזלג ואופים 15-10 דקות להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מכינים את מלית הגבינה: מעלים את חום התנור ל-240 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים ליצירת סביבה עשירה באדים.

  • 05.

    מקפלים דף עיתון לרצועה בגובה דפנות התבנית ומשרים בקערה עם מים קרים.

  • 06.

    בקערה גדולה טורפים שני סוגי גבינה עם חלמונים,תמצית וניל ו-2/3 כוס סוכר, מנפים מעל קורנפלור וקמח וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים חלב וחמאה מומסת וטורפים לתערובת אחידה.

  • 07.

    במיקסר מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את יתרת הסוכר (1/2 כוס) בהדרגה ומקציפים לקבלת מבריק ויציב אך לא נוקשה. טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.

  • 08.

    יוצקים את התערובת לתבנית מעל התחתית האפויה. עוטפים את התבנית מבחוץ ברצועות העיתון המושרות במים.

  • 09.

    אופים בשני שלבים: אופים 15-10 דקות עד שפני העוגה הופכים לקרום יבש וזהוב.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 10.

    מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות. מוציאים את העוגה מהתנור בזמן שהוא מתקרר ומעבירים סכין בהיקף התבנית: מכניסים את הסכין לעומק 2 ס"מ ומשחררים את שולי העוגה כדי לאפשר לה להתרומם בחופשיות מבלי להדבק לשוליים (סיבה להתבקעות של הקרום).

  • 11.

    מחזירים לתנור ואופים עוד כשעה, עד שהעוגה שחומה, תפוחה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

  • 12.

    מוצאים מהתנור ומצננים - העוגה במהלך הצינון תחזור לגובה המקורי. שומרים במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(34)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.