עוגת גבינה ריקוטה אפויה - עוגה עשירה בכל טוב | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה אפויה משודרגת

עוגת גבינה על בסיס פירורי שקדים, חמאה ואבקת שוקו, מתכון נהדר לארוחת חג שבועות

מאת: חיה אילונה דר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה אפויה משודרגת

המרכיבים ל 8 מנות/תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:

לקלתית:
  • 200 גרם שקדים טחונים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • כף גדושה שוקולית
למלית:
  • 250 גרם גבינה לבנה 9%
  • 250 גרם גבינת ריקוטה 5%
  • 250 גרם גבינת שמנת
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1/2 כוס סוכר
  • גרידת קליפת לימון
  • 5 כפות קורנפלור
  • כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית וניל טהור
לציפוי
  • 1/2 כוס חלב
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
  • 40 גרם אבקת פודינג וניל צרפתי או רגיל

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הקלתית:מערבבים היטב את החומרים, מרפדים את התחתית ומגביהים מעט לשוליים.

  • 02.

    הכנת המילוי:מחממים תנור ל-160 מעלות.מניחים בתחתית כלי עם מים רותחים.

  • 03.

    מקציפים חלבונים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד להיווצרות קצף נוקשה.

  • 04.

    מכניסים לקערה את הגבינות, החלמונים, וניל, גרידת לימון, קורנפלור ואבקת אפייה.

  • 05.

    מקפלים את הקצף לתערובת ומאחדים את החומרים.

  • 06.

    יוצקים על התחתית ומכניסים לתנור.אופים את העוגה כשעה -שעה ורבע, עד שהמילוי מתייצב והחלק העליון משחים קלות.

  • 07.

    הכנת ציפוי:מצננים היטב את העוגה ומורחים עליה קצפת מ-1/2 כוס חלב, 125 גרם שמנת מתוקה ו-40 גרם פודינג וניל צרפתי או רגיל.

הכנת? כאן מדרגים
(78)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.