מתכון לעוגת גבינה אפויה משודרגת
עוגת גבינה על בסיס פירורי שקדים, חמאה ואבקת שוקו, מתכון נהדר לארוחת חג שבועות

המרכיבים ל 8 מנות/תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
- 200 גרם שקדים טחונים
- 100 גרם חמאה מומסת
- כף גדושה שוקולית
- 250 גרם גבינה לבנה 9%
- 250 גרם גבינת ריקוטה 5%
- 250 גרם גבינת שמנת
- 5 ביצים מופרדות
- 1/2 כוס סוכר
- גרידת קליפת לימון
- 5 כפות קורנפלור
- כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית וניל טהור
- 1/2 כוס חלב
- 125 מ"ל שמנת מתוקה
- 40 גרם אבקת פודינג וניל צרפתי או רגיל
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הקלתית:מערבבים היטב את החומרים, מרפדים את התחתית ומגביהים מעט לשוליים.
-
02.
הכנת המילוי:מחממים תנור ל-160 מעלות.מניחים בתחתית כלי עם מים רותחים.
-
03.
מקציפים חלבונים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד להיווצרות קצף נוקשה.
-
04.
מכניסים לקערה את הגבינות, החלמונים, וניל, גרידת לימון, קורנפלור ואבקת אפייה.
-
05.
מקפלים את הקצף לתערובת ומאחדים את החומרים.
-
06.
יוצקים על התחתית ומכניסים לתנור.אופים את העוגה כשעה -שעה ורבע, עד שהמילוי מתייצב והחלק העליון משחים קלות.
-
07.
הכנת ציפוי:מצננים היטב את העוגה ומורחים עליה קצפת מ-1/2 כוס חלב, 125 גרם שמנת מתוקה ו-40 גרם פודינג וניל צרפתי או רגיל.