עוגת גבינה אפויה עם תותים – טעימה במיוחד | השף הלבן

עוגת גבינה אפויה עם תותים

עוגת גבינה אפויה קלאסית ועליה קצפת עשירה עם תותים, עוגה נהדרת לארוחת חג שבועות שגם ילדים יאהבו

מאת: אריאלה גרשון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה אפויה עם תותים

המרכיבים ל10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:

  • 750 גרם גבינה לבנה 9% של תנובה
  • 4 ביצים
  • 4 כפות קורנפלור
  • אחת ורבע כף סוכר לבן
  • חבילה אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 גביע שמנת חמוצה 9% של תנובה
לציפוי:
  • מיכל שמנת עמידה להקצפה 38% השף הלבן
  • 3 כפות סוכר
  • כ- 300 גרם תותים
  • חבילת ג'לי בטעם תות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפרידים את החלמונים והחלבונים.

  • 02.

    מהחלבונים יש להכין קצף יציב עם כוס סוכר.

  • 03.

    לאחר מכן מכניסים לתוך קערה אחרת את המצרכים הבאים: גבינה, חלמונים, קמח, יתרת הסוכר, אינסטנט פודינג וניל ושמנת חמוצה מוסיפים ומערבבים יחד בסיבובים גדולים עם קצף החלבונים.

  • 04.

    את התערובת יש להכניס לתבנית עגולה משומנת ולאפות במשך שעה ורבע בתנור בחום בינוני כ-170 מעלות.

  • 05.

    לא לפתוח את דלת התנור אלא יש לחכות שהעוגה תתקרר.

  • 06.

    מקציפים שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר

  • 07.

    מורחים את הקצפת על העוגה ומקשטים בתותים.

  • 08.

    אפשרות לקישוט נוסף: ממיסים ג'לי בזק בטעם תות על פי ההוראות, מקררים מעט בערבוב (לא לתת לג'לי להקריש) ושופכים על העוגה.

  • 09.

    לפני ההגשה מאחסנים את העוגה במקרר למשך יום אחד לפחות.

הכנת? כאן מדרגים
(354)