עוגת גבינה אפויה עם תותים
עוגת גבינה אפויה קלאסית ועליה קצפת עשירה עם תותים, עוגה נהדרת לארוחת חג שבועות שגם ילדים יאהבו

המרכיבים ל 10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:
- 750 גרם גבינה לבנה 9% של תנובה
- 4 ביצים
- 4 כפות קורנפלור
- אחת ורבע כף סוכר לבן
- חבילה אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 1 גביע שמנת חמוצה 9% של תנובה
- מיכל שמנת עמידה להקצפה 38% השף הלבן
- 3 כפות סוכר
- כ- 300 גרם תותים
- חבילת ג'לי בטעם תות
הוראות הכנה:
-
01.
מפרידים את החלמונים והחלבונים.
-
02.
מהחלבונים יש להכין קצף יציב עם כוס סוכר.
-
03.
לאחר מכן מכניסים לתוך קערה אחרת את המצרכים הבאים: גבינה, חלמונים, קמח, יתרת הסוכר, אינסטנט פודינג וניל ושמנת חמוצה מוסיפים ומערבבים יחד בסיבובים גדולים עם קצף החלבונים.
-
04.
את התערובת יש להכניס לתבנית עגולה משומנת ולאפות במשך שעה ורבע בתנור בחום בינוני כ-170 מעלות.
-
05.
לא לפתוח את דלת התנור אלא יש לחכות שהעוגה תתקרר.
-
06.
מקציפים שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר
-
07.
מורחים את הקצפת על העוגה ומקשטים בתותים.
-
08.
אפשרות לקישוט נוסף: ממיסים ג'לי בזק בטעם תות על פי ההוראות, מקררים מעט בערבוב (לא לתת לג'לי להקריש) ושופכים על העוגה.
-
09.
לפני ההגשה מאחסנים את העוגה במקרר למשך יום אחד לפחות.