עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת - קינוח בלתי נשכח | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת

מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה בטעמה המוכר ובציפוי קרם שמנת בטעם וניל

מאת: דליה עידן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת

המרכיבים ל10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:

לבצק:
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 3 כפות סוכר
  • גרידת קליפת לימון
  • 1 חלמון
  • 3/4 כוס קמח תופח
לתערובת:
  • 2 קופסאות גבינה לבנה 5% (סה"כ 500 גר')
  • 1 כוס סוכר
  • כפית מיץ לימון
  • כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים שלמות
לציפוי:
  • 2 גביע שמנת חמוצה
  • 3 שקיות סוכר וניל
לקישוט:
  • פירות העונה

הוראות הכנה:

  • 01.

     להכנת הבסיס- מערבלים את החומרים לכדי בצק פירורים ולשטח בתבנית עגולה מס' 26 למשטח דק.

  • 02.

     לערבל את חומרי המילוי לכדי לבלילה ולצקת על הבצק.

  • 03.

    אופים בתנור למשך 40 דקות, על הבצק להשאיר בהיר.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 04.

    להכנת הציפוי: 2 שמנת חמוצה + 3 שקיות סוכר וניל – לערבב היטב ולצקת על העוגה החמה לאחר שהוצאה מהתנור.

  • 05.

    אופציות לקישוט: לאחר צינון העוגה במקרר ניתן לקשט עם קצפת ופירות כיד הדימיון הטובה.

הכנת? כאן מדרגים
(75)