מתכון לעוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת
מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה בטעמה המוכר ובציפוי קרם שמנת בטעם וניל
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:
לבצק:
- 50 גרם חמאה רכה
- 3 כפות סוכר
- גרידת קליפת לימון
- 1 חלמון
- 3/4 כוס קמח תופח
לתערובת:
- 2 קופסאות גבינה לבנה 5% (סה"כ 500 גר')
- 1 כוס סוכר
- כפית מיץ לימון
- כפית תמצית וניל
- 4 ביצים שלמות
לציפוי:
- 2 גביע שמנת חמוצה
- 3 שקיות סוכר וניל
לקישוט:
- פירות העונה
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הבסיס- מערבלים את החומרים לכדי בצק פירורים ולשטח בתבנית עגולה מס' 26 למשטח דק.
-
02.
לערבל את חומרי המילוי לכדי לבלילה ולצקת על הבצק.
-
03.
אופים בתנור למשך 40 דקות, על הבצק להשאיר בהיר.
טיימר מופעל
-
04.
להכנת הציפוי: 2 שמנת חמוצה + 3 שקיות סוכר וניל – לערבב היטב ולצקת על העוגה החמה לאחר שהוצאה מהתנור.
-
05.
אופציות לקישוט: לאחר צינון העוגה במקרר ניתן לקשט עם קצפת ופירות כיד הדימיון הטובה.
הכנת? כאן מדרגים