עוגת גבינה אפויה בציפוי פירות יער
עוגת גבינה רזה וטעימה לשבועות, מינימום קלוריות – מקסימום טעם
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 מנות / תבנית מספר 26 או 28 (או תבנית מלבנית):
- 5 ביצים L
- 1 כוס סוכר או סוכרלוז
- 1.5 ק"ג גבינה לבנה 1/2%
- 1/2 כוס קורנפלור
- 1 אינסטנט פודינג בטעם וניל
- 1/4 כוס קמח לבן
- גרידת לימון
- תרסיס שמן קנולה
לקישוט העוגה:
- כמה כפות של ריבת אוכמניות
- אוכמניות קפואות מופשרות
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה מערבבים במערבל ידני את החומרים לפי הסדר שהם מופיעים, עד לתערובת אחידה, חלקה וללא גושים (כמות הגבינה היא
-
02.
5 ק"ג).
-
03.
משמנים מעט תבנית מספר 26 או 28 (אפשר גם בתבנית מלבנית).
-
04.
שופכים את הבלילה לתבנית.
-
05.
מחממים את התנור לחום של 150 מעלות ושמים תבנית עם מים בתחתית התנור.
-
06.
מכניסים את התבנית לאפייה בתנור למשך שעה עד שעה ורבע לפחות, עד שהשוליים משחימים מעט.
-
07.
מוציאים ומצננים בחוץ לפחות כ- 3 שעות עד שהעוגה תתייצב.
-
08.
מורחים מעל ריבת אוכמניות ואז מפזרים את האוכמניות (למעשה, הריבה משמשת גם כ"דבק") ואז מכניסים למקרר להתייצבות נוספת.
הכנת? כאן מדרגים