מתכון עוגת גבינה אפויה בציפוי פירות יער | השף הלבן

עוגת גבינה אפויה בציפוי פירות יער

עוגת גבינה רזה וטעימה לשבועות, מינימום קלוריות – מקסימום טעם

מאת: מרינה אלשטיין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה עם פירות יער

המרכיבים ל12 מנות / תבנית מספר 26 או 28 (או תבנית מלבנית):

  • 5 ביצים L
  • 1 כוס סוכר או סוכרלוז
  • 1.5 ק"ג גבינה לבנה 1/2%
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 1 אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1/4 כוס קמח לבן
  • גרידת לימון
  • תרסיס שמן קנולה
לקישוט העוגה:
  • כמה כפות של ריבת אוכמניות
  • אוכמניות קפואות מופשרות

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה מערבבים במערבל ידני את החומרים לפי הסדר שהם מופיעים, עד לתערובת אחידה, חלקה וללא גושים (כמות הגבינה היא

  • 02.

    5 ק"ג).

  • 03.

    משמנים מעט תבנית מספר 26 או 28 (אפשר גם בתבנית מלבנית).

  • 04.

    שופכים את הבלילה לתבנית.

  • 05.

    מחממים את התנור לחום של 150 מעלות ושמים תבנית עם מים בתחתית התנור.

  • 06.

    מכניסים את התבנית לאפייה בתנור למשך שעה עד שעה ורבע לפחות, עד שהשוליים משחימים מעט.

  • 07.

    מוציאים ומצננים בחוץ לפחות כ- 3 שעות עד שהעוגה תתייצב.

  • 08.

    מורחים מעל ריבת אוכמניות ואז מפזרים את האוכמניות (למעשה, הריבה משמשת גם כ"דבק") ואז מכניסים למקרר להתייצבות נוספת.

הכנת? כאן מדרגים
(37)