מתכון עוגת גבינה אפויה בציפוי פירות יער | השף הלבן

עוגת גבינה אפויה בציפוי פירות יער

עוגת גבינה רזה וטעימה לשבועות, מינימום קלוריות – מקסימום טעם

מאת: מרינה אלשטיין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה עם פירות יער

המרכיבים ל 12 מנות / תבנית מספר 26 או 28 (או תבנית מלבנית):

  • 5 ביצים L
  • 1 כוס סוכר או סוכרלוז
  • 1.5 ק"ג גבינה לבנה 1/2%
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 1 אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1/4 כוס קמח לבן
  • גרידת לימון
  • תרסיס שמן קנולה
לקישוט העוגה:
  • כמה כפות של ריבת אוכמניות
  • אוכמניות קפואות מופשרות

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה מערבבים במערבל ידני את החומרים לפי הסדר שהם מופיעים, עד לתערובת אחידה, חלקה וללא גושים (כמות הגבינה היא

  • 02.

    5 ק"ג).

  • 03.

    משמנים מעט תבנית מספר 26 או 28 (אפשר גם בתבנית מלבנית).

  • 04.

    שופכים את הבלילה לתבנית.

  • 05.

    מחממים את התנור לחום של 150 מעלות ושמים תבנית עם מים בתחתית התנור.

  • 06.

    מכניסים את התבנית לאפייה בתנור למשך שעה עד שעה ורבע לפחות, עד שהשוליים משחימים מעט.

  • 07.

    מוציאים ומצננים בחוץ לפחות כ- 3 שעות עד שהעוגה תתייצב.

  • 08.

    מורחים מעל ריבת אוכמניות ואז מפזרים את האוכמניות (למעשה, הריבה משמשת גם כ"דבק") ואז מכניסים למקרר להתייצבות נוספת.

הכנת? כאן מדרגים
(37)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.