מתכון לטילון עוגת גבינה וקצפת עם רוטב תות
הם נראים כמו קינוח ילדים אבל משלבים טעמים שכולם אוהבים: עוגת גבינה עם מלית למאפים, קצפת ותות
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל25:
- 25 גביעי גלידה
למילוי:
- 1 גביע (500 גרם) מלית למאפים 9% "השף הלבן"
- 6 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
- 10 תותים "סנפרוסט" מופשרים (ניתן להשתמש גם בטריים)
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
טוחנים את התותים עם 1 כף אבקת סוכר לרוטב חלק.
-
02.
טורפים היטב את מרכיבי המילוי לקרם חלק ומעבירים לשקית זילוף (או שקית רגילה).
-
03.
מעמידים את הטילונים בכוסות צרות (נח לעשות זאת בכוסיות וודקה) ומזלפים לתוכם מילוי גבינה עד 3/4 גובהם. שמים במיקרו ל-40 שניות ומצננים לחלוטין.
-
04.
מקציפים שמנת מתוקה וכף אבקת סוכר לקצפת יציבה ומעבירים לשקית זילוף.
-
05.
כשהטילונים מצוננים לחלוטין, מזלפים בראש הטילונים ומסיימים בזילוף תות.
-
06.
מגישים עם רוטב תות לזילופים חוזרים.
הכנת? כאן מדרגים