עוגת תמרים ויוגורט עיזים | השף הלבן

עוגת תמרים ויוגורט עיזים

עוגה בחושה קלה להכנה וטעימה מאוד, בעלת מרקם מפנק. לצד ספל תה צמחים תהיה עוגה זו נהדרת לשבירת הצום.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת תמרים ויוגורט עיזים
  • 160 גרם תמרים מזן מג'הול (משקל נטו 7-8 יחידות גדולות) מגולענים
  • 1 גביע (150 גרם) יוגורט תנובה מחלב עיזים מלא
  • 160 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר חום בהיר (דמררה)
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן צמחי (קנולה תירס וכיוב')
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 חלמון מביצה גדולה
  • 2 כפות סילאן (דבש תמרים)
  • 210 גרם (כוס וחצי) קמח
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • קורט מלח
גודל תבנית: תבנית אינגליש באורך 35 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית במעט חמאה רכה.

  • 02.

    במעבד מזון בעל להב פלדה טוחנים תמרים עם יוגורט. כעבור מספר שניות עוצרים את פעולת המעבד, אוספים בעזרת מרית את שניתז על דופנות המיכל ומעבדים שוב עד לקבלת מחית חלקה (שניתן יהיה לערבב בעיסה).

  • 03.

    בקערה בינונית-גדולה טורפים חמאה רכה וסוכר חום בהיר עד לאיחוד.

  • 04.

    מוסיפים שמן צמחי, ביצים, חלמון וסילאן – וטורפים היטב, עד לאיחוד. מוסיפים את התמרים המרוסקים וטורפים היטב, עד לאיחוד.

  • 05.

    בקערה קטנה-בינונית מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לקערה הגדולה ומערבבים עד לאיחוד ולא מעבר לכך.

  • 06.

    יוצקים לתבנית, מיישרים, מכניסים לתנור ואופים 43-45 דקות או עד שסכין חדה הננעצת בעוגה יוצאת נקייה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 07.

    מצננים כשעתיים ומגישים.

הידעת?

שימו לב שיש להשתמש בכמות התמרים לפי הגרמים המצויינים במתכון (משקל נטו, אחרי גלעון) ולא לפי כמות התמרים, שכן קיימים הבדלים משמעותיים בין סוגי/רמות האיכות של התמרים השונים. אם אין לכם מעבד מזון אפשר להשתמש בתמרים מגולענים ומעוכים שניתן לרכוש באריזת ואקום (בכמות לפי הגרמים). זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד.

הכנת? כאן מדרגים
(1)