עוגת דלעת ערמונים ופקאן בחושה | השף הלבן

עוגת דלעת ערמונים ופקאן בחושה

עוגה ביתית רכה ומלאת טעמים חמים. נהדרת עם תה או קפה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת דלעת ערמונים ופקאן בחושה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל12-16:

  • 3/4 כוס מחית דלעת ערמונים*
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית עדין או שמן צמחי אחד
  • 2 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 3/4 1 כוסות קמח כוסמין
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כוס פקאן קצוץ
  • לציפוי:
  • 5 כפות קמח
  • 4 כפות סוכר חום
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כפית קינמון
  • להגשה: אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    4pt 0cm

  • 02.

    4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:auto; mso-para-margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:

  • 03.

    0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} * חוצים דלעת ערמונים ונפטרים מהגרעינים. אופים כ 30-40 דקות עד שהיא רכה ומזלג ננעץ בה בקלות. מרוקנים את תוכנה ונפטרים מהקליפה. מודדים 3/4 כוס.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 04.

    טורפים בקערה מחית דלעת, שמן, ביצים, סוכר חום ומיץ תפוזים לעיסה אחידה. מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, מלח, קינמון ופקאן לתערובת אחידה. מאחדים את תערובת הקמח עם עיסת הדלעת לעיסה אחידה.

  • 05.

    מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית. יוצקים את עיסת העוגה לתבנית.

  • 06.

    מערבבים את מרכיבי הציפוי (במזלג או באצבעות) לתערובת פירורית ומפזרים על עיסת העוגה.

  • 07.

    אופים 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)