עוגת בננות בזיגוג גבינת שמנת - מתכון נהדר | השף הלבן

מתכון לעוגת בננות בזיגוג גבינת שמנת

נעמי אבליוביץ' עושה לנו את היום עם מתכון נפלא לעוגת בננות בזיגוג גבינה מיוחד

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת בננות בזיגוג גבינת שמנת
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל10 מנות:

  • 3 בננות בשלות
  • 1 כוס + 4 כפות קמח
  • 2.5 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 2 ביצים
  • 50 גרם חמאת "תנובה", רכה
לציפוי:
  • 50 גרם (קצת יותר מרבע מיכל) גבינת שמנת נפוליאון 16%, "תנובה"
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 3/4 כפית חלב "תנובה"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית אינגליש קייק/בראוניז בנייר אפיה.

  • 02.

    בקערה, מניחים את הבננות ובעזרת מזלג מועכים למחית.

  • 03.

    בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים היטב.

  • 04.

    בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את הסוכר והחמאה ומערבלים. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה עד לתערובת תפוחה ובהירה. מקפלים פנימה את מחית הבננות ותערובת הקמח.

  • 05.

    יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור עד שקיסם המוחדר במרכז העוגה  כ-40 דקות. מניחים להתקרר במשך 10 דקות לפני שמחלצים מהתבנית.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 06.

    להכנת הציפוי: מניחים את גבינת השמנת והסוכר בקערה של מיקסר ומערבלים. מוסיפים את החלב ומערבלים עד לתערובת תפוחה. יוצקים את הציפוי מעל העוגה ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה.

הכנת? כאן מדרגים
(118)