עוגת אגסים עם ריבת חלב – מתכון לעוגה ביתית מפתיעה | השף הלבן

עוגת אגסים עם הפתעת ריבת חלב

עוגה בחושה קלה להכנה, ביתית ומפתיעה שמצריכה רק קערה ומזלג: מלמעלה אגסים וכשחותכים לפרוסות מתגלים איים של ריבת חלב

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת אגסים עם הפתעת ריבת חלב
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 10:

  • 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) יוגורט "תנובה" או שמנת חמוצה "תנובה"
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 1 כוסות קמח תופח
  • 1/2 כוס ריבת חלב
  • 4 אגסים בשלים קלופים וחצויים - מגולענים פרוסים לשמיניות
  • להגשה: אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית קפיצית עגולה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערה חמאה וסוכר ומערבבים. מוסיפים ביצים וטורפים. מוסיפים יוגורט או שמנת, מיץ לימון, וניל וטורפים. מוסיפים קמח וטורפים עד קבלת עיסה אחידה ולא יותר (נמנעים מערבוב יתר).

  • 02.

     מעבירים לתבנית מחצית מהעיסה.

  • 03.

     מנקדים את פני מחצית העיסה שבתבנית בכפיות של ריבת חלב.

  • 04.

     מצרפים לתבנית את יתרת העיסה.

  • 05.

     מנקדים את פני העוגה ביתרת ריבת החלב ומעבירים סכין בין הנקודות ליצירת שיוש.

  • 06.

     מסדרים את פלחי האגסים על פני העוגה ולוחצים בעדינות שישקעו מעט בעיסה.

  • 07.

     אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 50-55 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

    טיימר מופעל
    00:55:00
  • 08.

     מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. 

הכנת? כאן מדרגים
(20)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.