עוגת אגסים עם הפתעת ריבת חלב
עוגה בחושה קלה להכנה, ביתית ומפתיעה שמצריכה רק קערה ומזלג: מלמעלה אגסים וכשחותכים לפרוסות מתגלים איים של ריבת חלב

המרכיבים ל 10:
- 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 3/4 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) יוגורט "תנובה" או שמנת חמוצה "תנובה"
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 1 כוסות קמח תופח
- 1/2 כוס ריבת חלב
- 4 אגסים בשלים קלופים וחצויים - מגולענים פרוסים לשמיניות
- להגשה: אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערה חמאה וסוכר ומערבבים. מוסיפים ביצים וטורפים. מוסיפים יוגורט או שמנת, מיץ לימון, וניל וטורפים. מוסיפים קמח וטורפים עד קבלת עיסה אחידה ולא יותר (נמנעים מערבוב יתר).
-
02.
מעבירים לתבנית מחצית מהעיסה.
-
03.
מנקדים את פני מחצית העיסה שבתבנית בכפיות של ריבת חלב.
-
04.
מצרפים לתבנית את יתרת העיסה.
-
05.
מנקדים את פני העוגה ביתרת ריבת החלב ומעבירים סכין בין הנקודות ליצירת שיוש.
-
06.
מסדרים את פלחי האגסים על פני העוגה ולוחצים בעדינות שישקעו מעט בעיסה.
-
07.
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 50-55 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
טיימר מופעל
-
08.
מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.