עוגה מלוחה של יוגורט עם פלפלים, חצילים ואורגנו
לבופה בראנץ' מפנק (עם גבינות, סלטים וביצים), לפיקניק או פרוסה עבה לארוחת בוקר זריזה. מכינים לילדים שלא אוהבים חציל? החליפו אותו בבטטה
המרכיבים ל16 חתיכות:
- 1 חציל קטן חתוך לקוביות בגודל 1 סמ"ר
- 1/2 כוס שמן זית + 2 כפות לטיגון או צליית החציל
- 50 גרם חמאה רכה
- 2 ביצים
- 1 כוס יוגורט עיזים פיראוס
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל לבן
- 2 כפיות אורגנו טרי או יבש קצוץ (אם אין - בצל ירוק)
- 3 כוסות קמח תופח
- 150 גרם בולגרית 24% "פיראוס", מפוררת
- 1 פלפל אדום (גמבה) קצוץ דק
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים 2 תבניות אינגלישקייק. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומחממים תנור ל 200 מעלות. מפזרים את החציל על התבנית, ממליחים, מפלפלים מזלפים שמן זית. אופים כ 20 דקות עד שהחציל שחום ורך. לחילופין מטגנים את קוביות החציל במחבת עד שהן שחומות. מצננים. מורידים את חום התנור ל 180 מעלות.
טיימר מופעל
-
02.
טורפים בקערה שמן, חמאה, ביצים, יוגורט, סוכר, מלח, פלפל ואורגנו לעיסה אחידה. מוסיפים קמח ומערבבים עד שהעיסה אחידה ולא יותר (לא נורא אם יש קצת גושים. מפזרים על פני העיסה בולגרית, חציל ופלפל ומערבבים ערבוב קצר לפיזור אחיד ולא יותר.
-
03.
מחלקים את העיסה בין שתי תבניות האינגלישקייק ואופים כ 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ופני העוגה זהובים. מצננים לטמפרטורת החדר (לא פורסים כשהעוגות חמות מאוד), ומגישים.
טיימר מופעל