כנאפה משמשים, קרם גבינה ופיסטוק בסירופ דבש
קינוח חמצמץ-מתוק שמשלב פריכות של אטריות קדאיף עם קרם גבינת יוגורט. העבודה עם אטריות קדאיף קלה – שווה להכיר ולאמץ אותן כבסיס לקינוחים קרמיים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל8 מנות:
- 150 גרם אטריות קדאיף
- 50 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 8 משמשים משומרים בסירופ
לקרם גבינת יוגורט:
- 1 מיכל גבינת שמנת על בסיס יוגורט "פיראוס"
- 1 מיכל שמנת מתוקה 32% "השף הלבן" מוקצפת
- 4 כפות אבקת סוכר
לסירופ דבש:
- 1/2 כוס דבש
- 1/3 כוס מים רותחים
- להגשה: פיסטוק קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומחממים תנור ל 170 מעלות. מפזרים את האטריות בתבנית
-
02.
בשכבה אחידה. מזלפים עליהן חמאה, מערבבים ומפזרים בתבנית כך שהן נפרדות זו מזו. אפשר
-
03.
לקרוע את הרצועות הארוכות. אופים כ 15 דקות עד הזהבה. מצננים ומפוררים מעט.
טיימר מופעל
-
04.
מקציפים
-
05.
גבינה, שמנת ואבקת סוכר לקרם יציב. מערבבים דבש ומים רותחים עד שהדבש נמס והנוזל
-
06.
אחיד.
-
07.
מרכיבים: שמים בכל כוס הגשה בשכבות: חופן שערות קדאיף, 2 כפות קרם גבינה, משמשים,
-
08.
שערות, כף קרם גבינה, שערות קדאיף ופיסטוק. מזלפים סירופ דבש ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים