דונאטס תפוחים לחנוכה
דונאטס מיוחדים לחנוכה (או לכל יום אחד בשנה) שכדאי להכיר: פרוסות תפוחי עץ מטוגנים בציפוי קריספי עם סוכר וקינמון. מתכון פטנט שישדרג לכם את החג

המרכיבים ל 20 יחידות:
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- חצי כפית קינמון
- ¼ כפית מלח
- ¼ כוס (50 גרם) סוכר
- 2 ביצים בגודל L
- ¼ 1 כוסות חלב 3% תנובה
- כף ברנדי (לא חובה - אפשר להחליף בליקר אחר או בעוד חלב)
- 6 תפוחים גדולים
- שמן לטיגון עמוק
- חצי כוס סוכר
- כפית קינמון (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח.
-
02.
בקערה נוספת, טורפים את הסוכר, הביצים, החלב והברנדי. מאחדים בין שתי הקערות וטורפים היטב.
-
03.
מקלפים את התפוחים, חותכים לפרוסות בעובי ס"מ וקורצים את הליבה בעזרת קורצן קטן או תפוחן.
-
04.
בסיר רחב מחממים שמן לטיגון. אם יש לכם מדחום, הטמפרטורה האידאילית היא 170 מעלות.
-
05.
מכינים בצד מגש עם נייר סופג וצלחת עם הסוכר והקינמון.
-
06.
טובלים את פרוסות התפוח בבלילה ומעבירים לשמן החם. מטגנים עד הזהבה, הופכים לצד השני ומטגנים עד שגם הוא מזהיב.
-
07.
מעבירים את הדונאטס לנייר סופג למשך דקה וטובלים בסוכר.
-
08.
מגישים חם. בתאבון!