דונאטס תפוחים לחנוכה - טעים וקל להכנה | השף הלבן

דונאטס תפוחים לחנוכה

דונאטס מיוחדים לחנוכה (או לכל יום אחד בשנה) שכדאי להכיר: פרוסות תפוחי עץ מטוגנים בציפוי קריספי עם סוכר וקינמון. מתכון פטנט שישדרג לכם את החג

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דונאטס תפוחים לחנוכה
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל 20 יחידות:

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • חצי כפית קינמון
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר
  • 2 ביצים בגודל L
  • ¼ 1 כוסות חלב 3% תנובה
  • כף ברנדי (לא חובה - אפשר להחליף בליקר אחר או בעוד חלב)
  • 6 תפוחים גדולים
  • שמן לטיגון עמוק
לציפוי:
  • חצי כוס סוכר
  • כפית קינמון (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח.

  • 02.

    בקערה נוספת, טורפים את הסוכר, הביצים, החלב והברנדי. מאחדים בין שתי הקערות וטורפים היטב.

  • 03.

    מקלפים את התפוחים, חותכים לפרוסות בעובי ס"מ וקורצים את הליבה בעזרת קורצן קטן או תפוחן.

  • 04.

    בסיר רחב מחממים שמן לטיגון. אם יש לכם מדחום, הטמפרטורה האידאילית היא 170 מעלות.

  • 05.

    מכינים בצד מגש עם נייר סופג וצלחת עם הסוכר והקינמון.

  • 06.

    טובלים את פרוסות התפוח בבלילה ומעבירים לשמן החם. מטגנים עד הזהבה, הופכים לצד השני ומטגנים עד שגם הוא מזהיב.

  • 07.

    מעבירים את הדונאטס לנייר סופג למשך דקה וטובלים בסוכר.

  • 08.

    מגישים חם. בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.