דונאטס חלבי
דונאטס אורגינל כמו באמריקה

המרכיבים ל 30 מנות:
- 2 ביצים גדולות
- 3 וחצי כוסות קמח
- 1 כוס רוויון
- 1 כוס סוכר
- 50 גרם חמאה מומסת ללא מלח
- 1 כף אבקת אפייה
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1 כפית מלח
- שמן לטיגון
- זיגוג סוכר לדונאטס
- 1/4 כפית פלפל אנגלי גרוס
- ½ כוס חמאה מומסת
- 2 כוסות אבקת סוכר
- 1 וחצי כפיות תמצית וניל
- 4 כפות מים
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים את הביצים עד שמתקבל קצף בצבע צהוב בהיר. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי ערבול. מוסיפים גם את הרוויון והחמאה המומסת.
-
02.
בקערה נפרדת מנפים את הקמח עם המלח, אבקת האפייה, אגוז מוסקט והפלפל האנגלי.
-
03.
מערבבים עם עיסת הביצים בעדינות, כדי לא לשבור את הקצף. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה עד שעתיים.
-
04.
מחממים בסיר רחב את השמן לחום בינוני-גבוה.
-
05.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח מקומח לעלה בעובי של חצי ס"מ. בעזרת כוס רגילה קורצים עיגולים, ובעזרת כוסית קטנה, יוצרים באמצעם חור.
-
06.
ברגע שהשמן חם, מכניסים את הבצק לשמן ומטגנים עד שצבעו נעשה זהוב. הופכים לעוד דקה או שתיים. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת, ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.