גאלט שוקולד ותותים על בצק עלים
דור משה עם מתכון למאפה מרשים וקל להכנה – בצק חמאתי וקריספי, גנאש שוקולד ומניפות תותים!

המרכיבים ל 6:
- ½ חבילת בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר על פי ההוראות שעל האריזה
- ½ כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 150 גרם שוקולד מריר
- חבילת תותים, פרוסים דק
- ברס (אגוזי לוז מסוכרים, לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה בינונית ממיסים את השמנת המתוקה והשוקולד המרירו מצננים לטמפ' החדר, עד שהגנאש מגיע למרקם נוח למריחה.
-
02.
חוצים את גליל הבצק לשניים, ומניחים חצי מהבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מיישרים את קצוות הבצק לקבלת ריבוע סימטרי. מניחים מעל הבצק נייר אפייה נוסף, ומעליו תבנית נוספת (ליצירת משקולת שתמנע מהבצק לתפוח).
-
03.
אופים את הבצק במשך רבע שעה, מורידים את התבנית ונייר האפייה ואופים למשך 20 - 25 דקות נוספות, עד שהבצק זהוב ואפוי. מצננים לחלוטין.
טיימר מופעל
-
04.
מורחים את הגנאש על הבצק ומסדרים את פרוסות התותים בשורות. מפזרים מעל ברס או שבבי שוקולד ומגישים.