גאלט שוקולד ותותים על בצק עלים | השף הלבן

גאלט שוקולד ותותים על בצק עלים

דור משה עם מתכון למאפה מרשים וקל להכנה – בצק חמאתי וקריספי, גנאש שוקולד ומניפות תותים!

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גאלט שוקולד ותותים על בצק עלים
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל 6:

לבצק:
  • ½ חבילת בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר על פי ההוראות שעל האריזה
לגנאש:
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • חבילת תותים, פרוסים דק
  • ברס (אגוזי לוז מסוכרים, לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה בינונית ממיסים את השמנת המתוקה והשוקולד המרירו מצננים לטמפ' החדר, עד שהגנאש מגיע למרקם נוח למריחה. 

  • 02.

    חוצים את גליל הבצק לשניים, ומניחים חצי מהבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מיישרים את קצוות הבצק לקבלת ריבוע סימטרי. מניחים מעל הבצק נייר אפייה נוסף, ומעליו תבנית נוספת (ליצירת משקולת שתמנע מהבצק לתפוח). 

  • 03.

    אופים את הבצק במשך רבע שעה, מורידים את התבנית ונייר האפייה ואופים למשך 20 - 25 דקות נוספות, עד שהבצק זהוב ואפוי. מצננים לחלוטין. 

    טיימר מופעל

    00:25:00
  • 04.

    מורחים את הגנאש על הבצק ומסדרים את פרוסות התותים בשורות. מפזרים מעל ברס או שבבי שוקולד ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.