פשטידת פסטה, תרד, עגבניות שרי וגבינת פטה כבשים | השף הלבן

פשטידת פסטה, תרד, עגבניות שרי וגבינת פטה כבשים

פשטידה מעולה!

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת פסטה, תרד, עגבניות שרי וגבינת פטה כבשים

המרכיבים ל5-6 מנות:

  • 2 חב' (440 גרם ברוטו יחד) עלי תרד טריים
  • שמן זית
  • 1 בצל סגול גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות-בינוניות
  • 4-5 שיני שום, קלופות ופרוסות בעובי בינוני
  • 500 גרם (35 יח') עגבניות שרי ליקופן (מנומרות)/שרי שוקולד (אדומות-חומות) או שרי תמר, שטופות וחצויות
  • 2/3 חב' (320 גרם) פסטה בצורת צינורות מסולסלים (קוואטאפי) או פסטה קצרה אחרת
  • 1/2 חבילת (125 גרם) גבינת פטה כבשים פיראוס 20% שומן, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ביצה גדולה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס (לא הכרחי)
גודל תבנית: לתבנית בגודל 22X22 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    לגרסה בריאותית יותר משתמשים בפסטה מקמח מלא ובגבינת פטה כבשים/עזים 5% של "פיראוס".

  • 02.

    מפרידים עלי תרד מגבעוליהם, בוררים היטב, שוטפים היטב ומסננים. משאירים במסננת, להגרת המים.

  • 03.

    מחממים 2 כפות שמן זית במחבת עמוקה על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד הזהבה בינונית.

  • 04.

    מוסיפים שום פרוס, מערבבים ומטגנים עד הזהבה בינונית.

  • 05.

    מוסיפים עגבניות שרי חצויות ומטגנים-מערבבים עד שהעגבניות מעט צרובות ומשחררות מעט נוזלים.

  • 06.

    מוסיפים בהדרגה (חופן גדוש בכל פעם) את עלי התרד. מערבבים עד שכל עלי התרד מצטמצמים. מוסיפים חופן גדוש מהתרד וכך הלאה, עד שכל התרד במחבת. מנמיכים לאש קטנה, מתבלים במלח ובמעט פלפל שחור גרוס, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

  • 07.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן זית.

  • 08.

    בסיר בינוני-גדול מלא מים רותחים מומלחים מבשלים פסטה, לפי הוראות היצרן. מסננים, מחזירים לסיר, מוסיפים את רוטב התרד ומערבבים מיד.

  • 09.

    מוסיפים קוביות גבינת פטה, מערבבים, טועמים, ובמידת הצורך מתקנים תיבול.

  • 10.

    בקערית קטנה טורפים ביצה ומוסיפים לפסטה. מערבבים עד לפיזור אחיד. יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים ומהדקים מטה בעזרת מרית או בידיים. כשהתנור חם מכניסים ואופים במשך 27-30 דקות או עד להתייצבות והשחמה יפה. מוציאים, מצננים 5-10 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)