פסטה עם זוקיני צלוי, פירורי גבינת פטה עזים וצנוברים קלויים
פסטה מפנקת וטעימה מאוד.
המרכיבים ל5 מנות:
- 1.2 ק"ג (7 יח' בינוניות-גדולות) זוקיני טריים ויפים, רצוי צרים/קטנים
- שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס גס
- 1/2 כוס (65 גרם) צנוברים
- 1 חב' (250 גרם) פסטה מסוג פפרדלה (אטריות ביצים רחבות)
- 125 גרם (1/2 חב') גבינת פטה עזים 16% שומן, מפוררת
הוראות הכנה:
-
01.
במקום גבינת פטה עזים אפשר להשתמש בגבינת פטה כבשים (20% או 5%) או בגבינה בולגרית "פיראוס". במקום זוקיני אפשר להשתמש בקישואים רגילים.
-
02.
מחממים תנור ל־210 מעלות ומרפדים תבנית בשני ניירות אפייה.
-
03.
שוטפים היטב זוקיני, חותכים לפרוסות ברוחב 1/2 ס"מ עד 2/3 ס"מ ומפזרים בתבנית. מזלפים 3 כפות שמן זית, בוזקים מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס ואופים 25-30 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ושמים בצד.
טיימר מופעל
-
04.
מחממים כפית שמן זית במחבת קטנה על אש גבוהה. כשהמחבת חמה מוסיפים צנוברים וקולים תוך השגחה צמודה (כשהמחבת חמה מדי מנמיכים לאש בינונית, כדי שהצנוברים לא יישרפו) עד הזהבה יפה. מסירים מן האש ומעבירים מייד לצלחת מרופדת בנייר סופג.
-
05.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. כשהפסטה מוכנה מסננים ומערבבים מייד עם כף שמן זית. מתבלים במעט מלח ומערבבים בעדינות.
-
06.
מוסיפים לפסטה פרוסות זוקיני צרובות, פירורי פטה וצנוברים קלויים. מערבבים בעדינות ומגישים מייד.