פסטה לימון מקורמל ופרמג'יאנו רג'יאנו | השף הלבן

פסטה לימון מקורמל ופרמג'יאנו רג'יאנו

פסטה מיוחד ולא שגרתית: פטריות מוקפצות, לימון מקורמל ופרמג'יאנו רג'יאנו שיוצרים יחד שילוב טעמים מפתיע ומרשים, שמרענן את מתכון הפסטה הקבוע של החג

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה לימון מקורמל ופרמג'יאנו רג'יאנו
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל-5-4 מנות:

  • 8 גילופי קליפת לימון ללא החלק הלבן
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1 חבילה (500 גרם) ספגטי פטוצ'יני או ספגטי עבה
  • 5 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 8 פטריות שמפיניון קצוצות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות עלי תימין טריים
להגשה:
  • 1 פלח (150 גרם) פרמג'יאנו רג'יאנו “COLLECTION” מגולף בעזרת קולפן
  • פטרוזיליה קצוצה או עלי פטרוזיליה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    מניחים את קליפות הלימון בתבנית ובוזקים עליהן אבקת סוכר. אופים כ-20 דקות, מצננים וחותכים לפסים דקיקים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מבשלים את הספגטי בשפע של מים רותחים מומלחים, לפי הוראות היצרן. שומרים חצי כוס ממי הבישול, מסננים את הספגטי ומערבבים אותו עם כף שמן זית.

  • 04.

    יוצקים את יתרת שמן הזית למחבת רחבה ומחממים על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים למחבת את השום, הבצל הירוק והפטריות, ומטגנים כ-3 דקות עד שהפטריות משנות את צבען ומגירות נוזלים. מוסיפים את רצועות קליפת הלימון המקורמל, מלח, פלפל השחור ואת מי הבישול של הפסטה ומערבבים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    מוסיפים את הספגטי, הפטרוזיליה והתימין ומערבבים.

  • 06.

    מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים גילופי פרמג'יאנו רג'יאנו ופטרוזיליה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(2)