פסטה ברוטב "שמנת" פטריות טבעוני
מנה מפנקת ברוטב עשיר של פטריות. מומלץ להשתמש בלפחות שני סוגים שונים של פטריות.

המרכיבים ל 4-5:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 כרישה, החלק הלבן, חצוי לאורכו ופרוס דק
- 1 מקל סלרי קצוץ דק
- 4 שיני שום קצוצות
- 2 סלסלות פטריות שמפניון נקיות קצוצות
- 1 סלסלת פטריות פורטובלו נקיות קצוצות
- 1 כף עלי תימין
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- מלח, פלפל
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה לנגוויני
- 1 סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי אלטרנטיב
- 1/4 כוס פירורי לחם
- 1 כפית עלי תימין
- 4 כפות שמן זית
- 1/3 כפית מלח
- 1 שן שום קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הציפוי הפריךמערבבים את המרכיבים בקערית. מחממים מחבת ומעבירים אליו את פירורי הלחם. מטגנים תוךבחישה מידי פעם (נזהרים שלא ייחרך) כ 2 דקות עד שהפירורים מזהיבים. שומרים בצד.
טיימר מופעל
-
02.
להכנת רוטב הפטריות מחממים שמן זיתבמחבת גדולה ועמוקה ומטגנים בצל, כרישה וסלרי 3-4 דקות עד שהם מתחילים להזהיב.מוסיפים שום ופטריות ומטגנים עוד 3-4 דקות עד שהפטריות מתרככות ומגירות נוזלים.מוסיפים תימין אגוז מוסקט מלח ופלפל ומטגנים 2-3 דקות מוסיפים פטרוזיליה, מערבביםומסירים מהאש. מוציאים מחצית מהפטריות לצלחת.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן,מסננים ומעבירים למחבת הפטריות עם הסויה. מערבבים. מוסיפים את יתר הפטריותומערבבים בעדינות. בוזקים את פירורי הלחם הפריכים ומגישים.