פסטה ברוטב שמנת, כרובית צלויה ומנצ'גו
רוצים לגוון את תפריט ארוחת שבועות עם פסטה מיוחדת? המתכון הזה בול בשבילכם! מתכון קל ומהיר של יונית צוקרמן מחוברת שבועות לפסטה ברוטב שמנת, כרובית מנצ'גו

המרכיבים ל 4 מנות:
- 1 חבילה פסטה מכל סוג שאוהבים
- 1/2 שקית (400 גרם) כרובית סנפרוסט מופשרת ומסוננת
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
- 1/2 כוס (50 גרם) שקדים
- 50 גרם חמאת תנובה
- 2 שיני שום כתושות
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
- 1 פלח (150 גרם) גבינה בסגנון מנצ'גו COLLECTION מגוררת גס
- מלח ופלפל
- קורט אגוז מוסקט
- חופן עלי בזיליקום קצוצים דק
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
-
02.
מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית אחת, בשכבה אחידה, ומברישים בשמן הזית. מתבלים במעט מלח.
-
03.
אופים כ-10 דקות, עד שפרחי הכרובית מזהיבים. מוציאים ומניחים לצינון.
טיימר מופעל
-
04.
מורידים את חום התנור ל-160 מעלות.
-
05.
מפזרים את השקדים בתבנית השנייה. מכניסים לתנור וקולים 5 דקות, עד שהם מזהיבים מעט.
טיימר מופעל
-
06.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
-
07.
ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את השום ומטגנים כדקה. יוצקים למחבת את השמנת וכ-3/4 מכמות גבינת המנצ'גו, מביאים לרתיחה ומבשלים 3-2 דקות, על להבה גבוהה, עד שהרוטב מצטמצם מעט.
טיימר מופעל
-
08.
מוסיפים את הפסטה ואת פרחי הכרובית, מערבבים ומביאים לרתיחה חוזרת. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
-
09.
מעבירים את הפסטה לכלי הגשה. מפזרים מעל את השקדים הקלויים ואת יתרת גבינת המנצ'גו. אם רוצים, מקשטים בעלי בזיליקום. מגישים.
-
10.
בתאבון!