פסטה ברוטב פטה אפויה ועגבניות שרי
הטרנד מהטיקטוק שכבש את הרשת הגיע גם אלינו: קבלו את המתכון של רון יוחננוב לפסטה עם רוטב מיוחד של פטה אפויה ועגבניות שרי. מתכון שחובה לנסות!
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: רון יוחננוב
עיצוב: רון יוחננוב
המרכיבים ל 4-5 מנות:
- שקית פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן (מכל סוג שאוהבים)
- קוביית גבינת פטה כבשים 20% "פיראוס"
- ½ סלסלת עגבניות שרי תמר
- ¼ כוס שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- חופן עלי בזיליקום טריים
לעיטור:
- פתיתי פרמזן "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית מלבנית 30/40
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות
-
02.
מניחים את העגבניות עם גבינת הפטה במרכז
-
03.
מזלפים מעל שמן זית ומכניסים לתנור (לא מכוסה) לחצי שעה (או עד שהעגבניות והגבינה צרובים). במקביל, מבשלים את הפסטה ומסננים.
-
04.
מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים את השום והבזיליקום, מועכים ומערבבים היטב.
-
05.
מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומגישים חם יחד פתיתי פרמזן. שדרוגים ותוספות: אפשר להוסיף לעגבניות רצועות של בצל אדום או פלפל גמבה אפשר להוסיף צ'ילי חריף יבש או טרי קצוץ דק
הכנת? כאן מדרגים