מתכון לפסטה ברוטב פטה אפויה ועגבניות שרי | השף הלבן

פסטה ברוטב פטה אפויה ועגבניות שרי

הטרנד מהטיקטוק שכבש את הרשת הגיע גם אלינו: קבלו את המתכון של רון יוחננוב לפסטה עם רוטב מיוחד של פטה אפויה ועגבניות שרי. מתכון שחובה לנסות!

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה ברוטב פטה אפויה ועגבניות
צילום: רון יוחננוב עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל 4-5 מנות:

  • שקית פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן (מכל סוג שאוהבים)
  • קוביית גבינת פטה כבשים 20% "פיראוס"
  • ½ סלסלת עגבניות שרי תמר
  • ¼ כוס שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • חופן עלי בזיליקום טריים
לעיטור:
  • פתיתי פרמזן "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית מלבנית 30/40

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות

  • 02.

    מניחים את העגבניות עם גבינת הפטה במרכז

  • 03.

    מזלפים מעל שמן זית ומכניסים לתנור (לא מכוסה) לחצי שעה (או עד שהעגבניות והגבינה צרובים). במקביל, מבשלים את הפסטה ומסננים.

  • 04.

    מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים את השום והבזיליקום, מועכים ומערבבים היטב.

  • 05.

    מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומגישים חם יחד פתיתי פרמזן. שדרוגים ותוספות:  אפשר להוסיף לעגבניות רצועות של בצל אדום או פלפל גמבה אפשר להוסיף צ'ילי חריף יבש או טרי קצוץ דק

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.