פסטה ברוטב דלעת וערמונים – מתכון עשיר וייחודי | השף הלבן

פסטה ברוטב דלעת וערמונים

יונית צוקרמן עם המתכון המושלם לפסטה לארוחת החג של שבועות: פסטה ברוטב דלעת עשיר וערמונים שאסור לכם לפספס.

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה ברוטב דלעת וערמונים
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 6-8:

  • 500 גרם דלעת או דלורית קלופה חתוכה לקוביות באורך 2 ס"מ
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כף קמח
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב תנובה 3%
  • 1 שקית (100 גרם) ערמונים חצויים
  • 1/2 שקית (100 גרם) פתיתי גאודה "עמק"
  • 1 חבילה (400-500 גרם) פסטה קצרה מבושלת לפי הוראות היצרן ומסוננת
  • 1/2 כוס (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
להגשה:
  • עלי בזיליקום

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    מניחים את קוביות הדלעת בתבנית, מזלפים שמן, בוזקים מלח ואופים כ-30 דקות עד שהדלעת רכה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    שמים חמאה, שום ותבלינים בסיר וממיסים על להבה בינונית. מוסיפים קמח ומבשלים כדקה תוך כדי ערבוב.

  • 04.

    יוצקים בהדרגה תוך כדי ערבוב את השמנות והחלב, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2 דקות עד שמסמיך מעט.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    מוסיפים את קוביות הדלעת, הערמונים והגאודה ומבשלים דקה נוספת. מוסיפים את הפסטה, מערבבים, מוסיפים פרמזן, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.