פסטה במסקרפונה, דלעת ופירורי לחם פריכים
פסטה בטעמים עדינים של דלעת וקרמיות של מסקרפונה

המרכיבים ל 4-6:
- 500 גרם פסטה
- 1 דלורית או דלעת תאילנדית או 3 דלעת ערמונים, חצויות ונקיות מגרעינים
- 1 ראש שום
- 2 כפיות תימין
- מלח, פלפל לבן
- שמן זית
- 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
- לפירורי לחם:
- 1/2 כוס פירורי לחם מסוג פנקו
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפיות תימין
- מלח, פלפל
- 4 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפיה. שמים את חצאי הדלעת וראש השום בתבנית. מתבלים בתימין, מלח ופלפל, מזלפים שמן זית ואופים כ 30-40 דקות עד שהדלעת רכה ומזהיבה בשוליים.
טיימר מופעל
-
02.
מורידים את חום התנור ל 180 מעלות. מערבבים את מרכיבי פירורי הלחם, מפזרים בתבנית מצופה נייר אפייה ואופים כ 10 דקות עד שהם מזהיבים.
טיימר מופעל
-
03.
לוחצים על שיני השום כדי שתוכם הרך יצא ושמים בקערה. מוסיפי לקערה גבינת מסקרפונה, מלח ופלפל ומערבבים במזלג (אם קשה לערבב את המסקרפונה אפשר לחמם אותה 20 שניות במיקרו).
-
04.
קולפים את הדלעת וקוצצים. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומחזירים לסיר הריק. מצרפים את המסקרפונה ומערבבים. מוסיפים את נתחי הדלעת ומערבבים. מעבירים לצלחות הגשה, זורים פירורי לחם ומגישים.