פסטה במסקרפונה, דלעת ופירורי לחם פריכים
פסטה בטעמים עדינים של דלעת וקרמיות של מסקרפונה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
- 500 גרם פסטה
- 1 דלורית או דלעת תאילנדית או 3 דלעת ערמונים, חצויות ונקיות מגרעינים
- 1 ראש שום
- 2 כפיות תימין
- מלח, פלפל לבן
- שמן זית
- 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
- לפירורי לחם:
- 1/2 כוס פירורי לחם מסוג פנקו
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפיות תימין
- מלח, פלפל
- 4 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפיה. שמים את חצאי הדלעת וראש השום בתבנית. מתבלים בתימין, מלח ופלפל, מזלפים שמן זית ואופים כ 30-40 דקות עד שהדלעת רכה ומזהיבה בשוליים.
טיימר מופעל
-
02.
מורידים את חום התנור ל 180 מעלות. מערבבים את מרכיבי פירורי הלחם, מפזרים בתבנית מצופה נייר אפייה ואופים כ 10 דקות עד שהם מזהיבים.
טיימר מופעל
-
03.
לוחצים על שיני השום כדי שתוכם הרך יצא ושמים בקערה. מוסיפי לקערה גבינת מסקרפונה, מלח ופלפל ומערבבים במזלג (אם קשה לערבב את המסקרפונה אפשר לחמם אותה 20 שניות במיקרו).
-
04.
קולפים את הדלעת וקוצצים. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומחזירים לסיר הריק. מצרפים את המסקרפונה ומערבבים. מוסיפים את נתחי הדלעת ומערבבים. מעבירים לצלחות הגשה, זורים פירורי לחם ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים