ספגטי ברוטב עגבניות עם פירורי גבינת פטה
פסטה פשוטה ומנצחת, שכולם אוהבים. אם המנה מיועדת לילדים, ותרו על שני סוגי הפלפל.
המרכיבים ל6 מנות:
- שמן זית
- 4-5 שיני שום, קלופות ופרוסות לעובי בינוני
- 1 בקבוק גדול (700 מ"ל) פסאטה (רסק עגבניות דליל בסגנון איטלקי) או 2 קופסאות (800 גרם) עגבניות משומרות מרוסקות
- מלח
- פלפל שחור גרוס דק (לא הכרחי)
- מעט מאוד פלפל צ'ילי יבש, כתוש – לא הכרחי
- במידת הצורך: כפית סוכר
- חבילת (500 גרם) ספגטיני או בוקטיני
- שמן זית
- מלח
- 150-200 גרם גבינת פטה פיראוס, מפוררת דק או מגוררת בפומפיה
הוראות הכנה:
-
01.
חשוב לפרוס את השום לעובי בינוני ולא דק – כדי שלא יישרף (שום שרוף יכול להפוך תבשיל שלם למריר).
-
02.
מכינים רוטב: מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה או בסיר רחב על אש גבוהה, מוסיפים שום פרוס ומנמיכים לאש בינונית. מטגנים עד להזהבה קלה (הימנעו מלשרוף את השום!), מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומנמיכים מייד את האש. מוסיפים מלח, פלפל שחור ומעט מאוד פלפל צ'ילי כתוש (אם משתמשים) וכף נוספת של שמן זית ומערבבים. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים כפית סוכר, לאיזון החמיצות. מבשלים כ-5 דקות ללא כיסוי, טועמים שוב ומתקנים תיבול. מסירים מן האש ומניחים בצד.
טיימר מופעל
-
03.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומערבבים מייד עם כף שמן זית ומעט מלח.
-
04.
מערבבים את הרוטב עם הספגטי המבושל. מוסיפים פירורי גבינת פטה, מערבבים ומגישים מייד.