ניוקי כנען ופסטו
ניוקי קרמי שנמס בפה – בלי תפוחי אדמה, אלא מגבינת כנען! מתכון שלוקח את גבינת הכנען האייקונית למחוזות חדשים. ומה לגבי הרוטב? פסטו-שמנת מושלם שעוטף את הניוקי
המרכיבים ל6 מנות:
- 3/4 חבילה פחות כף (350 גרם) גבינת כנען
- 2 כוסות פחות 4 כפות (240 גרם) קמח לבן
- 1 ביצה גדולה
- 1 כפית שטוחה מלח
- קורט אגוז מוסקט
- 1/3 כוס (30 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 3-2 כפות שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 2 כוסות עלי בזיליקום
- 1/4 כוס עלי אורגנו
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך
- 3 שיני שום
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות (20 גרם) חמאה
- קורט אגוז מוסקט
- 3 שיני שום פרוסות
- 1 כפית מלח
- 1/2 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
- 3 כפות גדושות פסטו
- 1 מכל פחות 3-2 כפות (220 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 2 כוסות שעועית ירוקה עדינה קפואה "סנפרוסט"
- 1 כף מלח
- 1/3 חבילה (50 גרם) פרמג'יאנו רג'יאנו COLLECTION מגולפת דק בקולפן
הוראות הכנה:
-
01.
הפסטו: שמים את מרכיבי הפסטו במעבד מזון וטוחנים לממרח אחיד. מעבירים לצנצנת (מומלץ לצקת על הפסטו שמן זית כדי למנוע השחרה) ומאחסנים במקרר עד לשימוש.הניוקי: שמים בקערה את מרכיביו ומערבבים לבצק אחיד. מכסים ומניחים בטמפרטורת החדר כ-20 דקות.מעבירים את בצק הניוקי למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו לשלושה חלקים. מגלגלים כל חלק לנחש בקוטר
טיימר מופעל
-
02.
5 ס"מ וחותכים לחתיכות באורך 2 ס"מ.ממלאים סיר במים ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומעבירים 1/3 מכמות הניוקי לסיר. מבשלים כ-5 דקות עד שהניוקי צפים ומוציאים לצלחת בעזרת כף מחוררת. חוזרים עוד פעמיים על הבישול עם 2/3 הניוקי הנותרים.הרוטב: שמים חמאה, אגוז מוסקט, שום, מלח וצ'ילי במחבת רחבה על להבה בינונית. מחממים תוך כדי ערבוב עד להמסת החמאה, מוסיפים את הפסטו והשמנת לבישול ומבשלים 3-2 דקות נוספות.מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את הניוקי והשעועית ומבשלים 5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהרוטב מצטמצם ועוטף את הניוקי.בוזקים גילופי פרמג'יאנו רג'יאנו ומגישים.
טיימר מופעל