ניוקי ברוטב סלק וגבינת פטה – מתכון עשיר לאוהבי סלק | השף הלבן

ניוקי ברוטב סלק וגבינת פטה

אפרת ליכטנשטט משתפת אותנו במתכון למנה נפלאה וטעימה לאוהבי הסלק! הרוטב המתקבל הוא עשיר וסמיך, בעל טעמים עמוקים ומיוחדים. מתכון שחייבים לנסות

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ניוקי ברוטב סלק וגבינת פטה
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל4:

  • 1 סלק גדול אפוי
  • 50 גרם אגוזי פקאן
  • 5 עלי בזיליקום
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 שן שום
  • 100 גרם גבינת פטה 5% "פיראוס"
  • 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 500 גרם ניוקי ארוזים בוואקום

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופים את הסלק:  מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 02.

    עוטפים את הסלק בנייר כסף ואופים כשעה וחצי. דוקרים את הסלק במזלג לקראת סוף האפייה לוודא שהוא רך.3. הכנת הרוטב: שמים במעבד מזון את הסלק האפוי, אגוזים, בזיליקום, פלפל ושום וטוחנים לממרח חלק.

  • 03.

    מעבירים את הממרח לסיר בינוני ומוסיפים פטה ופרמזן. מחממים כ-2 דקות עד שהגבינות נמסות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    הרכבת המנה: מבשלים הניוקי לפי הוראות ההכנה. מוסיפים את הניוקי לתוך הרוטב ומערבבים היטב. מפזרים חתיכות פטה ועלי בזיליקום לקישוט.

הכנת? כאן מדרגים
(4)