ניוקי ברוטב סלק וגבינת פטה
אפרת ליכטנשטט משתפת אותנו במתכון למנה נפלאה וטעימה לאוהבי הסלק! הרוטב המתקבל הוא עשיר וסמיך, בעל טעמים עמוקים ומיוחדים. מתכון שחייבים לנסות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט
עיצוב: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל4:
- 1 סלק גדול אפוי
- 50 גרם אגוזי פקאן
- 5 עלי בזיליקום
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 שן שום
- 100 גרם גבינת פטה 5% "פיראוס"
- 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 500 גרם ניוקי ארוזים בוואקום
הוראות הכנה:
-
01.
אופים את הסלק: מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
02.
עוטפים את הסלק בנייר כסף ואופים כשעה וחצי. דוקרים את הסלק במזלג לקראת סוף האפייה לוודא שהוא רך.3. הכנת הרוטב: שמים במעבד מזון את הסלק האפוי, אגוזים, בזיליקום, פלפל ושום וטוחנים לממרח חלק.
-
03.
מעבירים את הממרח לסיר בינוני ומוסיפים פטה ופרמזן. מחממים כ-2 דקות עד שהגבינות נמסות.
טיימר מופעל
-
04.
הרכבת המנה: מבשלים הניוקי לפי הוראות ההכנה. מוסיפים את הניוקי לתוך הרוטב ומערבבים היטב. מפזרים חתיכות פטה ועלי בזיליקום לקישוט.
הכנת? כאן מדרגים