מתכון ל"עוגת" קנלוני עם פטריות וגבינות
יונית צוקרמן משתפת אותנו במתכון הסודי שלה מאפה קנלוני במילוי מלוח של פטריות וגבינות

המרכיבים ל 8-10 מנות:
- 3 גביעים (1.5 ק"ג) מלית למאפים השף הלבן
- 1 מיכל (200 מ"ל) רוטב בשמל קלאסי השף הלבן
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן" שף לבן
- 1 כוס (100 גרם) גבע פרמזן קולקשן, מגוררת
- 2 חבילות (500 גרם) קנלוני
- 1 כף חמאת תנובה
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 סלסלות (400 גרם) פטריות, חתוכות לקוביות קטנות
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- מלח, פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום 180 מעלות.
-
02.
משמנים את הסיר ומרפדים אותו בעיגול נייר אפייה גדול מעט מגודל התחתית.
-
03.
ממסים חמאה במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את התבלינים והפטריות ומאדים עוד כחמש דקות עד להצטמצמות הנוזלים. מצננים.
-
04.
מוסיפים לתערובת הפטריות את המלית למאפים ומערבבים היטב.
-
05.
להכנת הרוטב, מניחים את הבשמל ואת השמנת בסיר ומבשלים במשך מספר דקות עד לאיחוד.
-
06.
להרכבת המנה, מכניסים את המלית לשקית זילוף וממלאים בעזרתה את הקנלוני עד לקצה.
-
07.
מניחים מעט מהרוטב בסיר ומניחים מעליו את הקנלוני זה לצד זה עד לסיום המקום בסיר.
-
08.
יוצקים מעליהם את שארית הרוטב, מכסים בנייר אפייה ומניחים מעל את המכסה.
-
09.
אופים 50-60 דקות עד לריכוך.
טיימר מופעל
-
10.
מוציאים, מפזרים מעל את הגבינות ואופים עוד 10 דקות ללא כיסוי עד שהגבינות נמסות.
טיימר מופעל
-
11.
הופכים את המאפה לצלחת ומגישים.