"עוגת" קנלוני במילוי מלוח של פטריות וגבינות | השף הלבן

מתכון ל"עוגת" קנלוני עם פטריות וגבינות

יונית צוקרמן משתפת אותנו במתכון הסודי שלה מאפה קנלוני במילוי מלוח של פטריות וגבינות

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קנלוני עם פטריות וגבינות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 8-10 מנות:

  • 3 גביעים (1.5 ק"ג) מלית למאפים השף הלבן
לרוטב:
  • 1 מיכל (200 מ"ל) רוטב בשמל קלאסי השף הלבן
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
לאפייה:
  • 1/2 שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן" שף לבן
  • 1 כוס (100 גרם) גבע פרמזן קולקשן, מגוררת
  • 2 חבילות (500 גרם) קנלוני
למלית:
  • 1 כף חמאת תנובה
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 סלסלות (400 גרם) פטריות, חתוכות לקוביות קטנות
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל שחור גרוס
גודל תבנית: סיר בקוטר 22 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום 180 מעלות.

  • 02.

    משמנים את הסיר ומרפדים אותו בעיגול נייר אפייה גדול מעט מגודל התחתית.

  • 03.

    ממסים חמאה במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את התבלינים והפטריות ומאדים עוד כחמש דקות עד להצטמצמות הנוזלים. מצננים.

  • 04.

    מוסיפים לתערובת הפטריות את המלית למאפים ומערבבים היטב.

  • 05.

    להכנת הרוטב, מניחים את הבשמל ואת השמנת בסיר ומבשלים במשך מספר דקות עד לאיחוד. 

  • 06.

    להרכבת המנה, מכניסים את המלית לשקית זילוף וממלאים בעזרתה את הקנלוני עד לקצה. 

  • 07.

    מניחים מעט מהרוטב בסיר ומניחים מעליו את הקנלוני זה לצד זה עד לסיום המקום בסיר.

  • 08.

    יוצקים מעליהם את שארית הרוטב, מכסים בנייר אפייה ומניחים מעל את המכסה.

  • 09.

    אופים 50-60 דקות עד לריכוך.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 10.

    מוציאים, מפזרים מעל את הגבינות ואופים עוד 10 דקות ללא כיסוי עד שהגבינות נמסות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 11.

    הופכים את המאפה לצלחת ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.