מק אנד צ'יז (מאפה פסטה וגבינות) עם גבינה בולגרית וגבינת חמד
פסטה עטופה ברוטב בשמל, מועשר בשני סוגי גבינות מלוחות, אפויה עד להזהבת הפירורים שבפסגתה…מעדן!
המרכיבים ל5 מנות:
- 1 חב' (500 גרם) פסטה בצורת קונכיות
- 40 גרם חמאה
- 1 בצל סגול קטן, קלוף וקצוץ דק
- 4 כפות שטוחות קמח לבן
- 2/3 כוס (160 מ"ל) חלב 3%
- 1/2 כוס (125 מ"ל) יין לבן יבש (או עוד חלב)
- 1/2 כוס (125 מ"ל) מים מינרליים
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% או שמנת לבישול 15% שומן
- 1/2 כפית חרדל חלק איכותי (לא הכרחי)
- 1 חב' (250 גרם) גבינה בולגרית 16% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
- 1 חב' (250 גרם) גבינת חמד 16% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
- 2-3 פרוסות לחם מכל סוג
- 2 כפות חמאה רכה
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
אם המאפה מיועד לילדים אפשר לוותר על הבצל, להמיר את היין הלבן בחלב, לוותר על חרדל – ולהקפיד שהלחם יהיה ללא אגוזים או גרעינים.
-
02.
מחממים תנור ל-200 מעלות. בסיר גדול על אש גבוהה מבשלים פסטה במים רותחים מומלחים, לפי הוראות היצרן (אם הפסטה מוכנה לפני הרוטב, מסננים ומערבבים עם 2 כפות שמן זית, כדי שלא תידבק).
-
03.
בינתיים, בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה, מחממים חמאה ומטגנים בצל עד להזהבה טובה.
-
04.
מוסיפים קמח ומערבבים בזריזות.
-
05.
מוסיפים חלב, יין לבן ומים (או רק חלב ומים) ומערבבים/טורפים במהירות, עד לפירוק כל הגושים.
-
06.
מוסיפים שמנת מתוקה, חרדל ואת שני סוגי הגבינות, חתוכות לקוביות. מערבבים ומבשלים על אש נמוכה-בינונית כחמש דקות או עד להמסה מסויימת של הגבינות.
-
07.
בינתיים מרסקים פרוסות לחם עם 2 כפות חמאה רכה ומעט מלח במעבד מזון בעל להב פלדה, עד לקבלת פירורים קטנים-בינוניים.
-
08.
כשהפסטה מוכנה מסננים ומאחדים עם רוטב הגבינות. יוצקים לתבנית אפייה מרובעת (25X 25 ס"מ) או מלבנית (30X25 ס"מ).
-
09.
מפזרים את פירורי הלחם על הפסטה. מכניסים לתנור החם ואופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 15 דקות או עד להזהבה טובה של הפירורים והזהבה קלה של הגבינות. מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומגישים.
טיימר מופעל