מק אנד צ'יז עם גבינה בולגרית וגבינת חמד | השף הלבן

מק אנד צ'יז (מאפה פסטה וגבינות) עם גבינה בולגרית וגבינת חמד

פסטה עטופה ברוטב בשמל, מועשר בשני סוגי גבינות מלוחות, אפויה עד להזהבת הפירורים שבפסגתה…מעדן!

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מק אנד צ'יז (מאפה פסטה וגבינות) עם גבינה בולגרית וגבינת חמד

המרכיבים ל5 מנות:

  • 1 חב' (500 גרם) פסטה בצורת קונכיות
  • 40 גרם חמאה
  • 1 בצל סגול קטן, קלוף וקצוץ דק
  • 4 כפות שטוחות קמח לבן
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) חלב 3%
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) יין לבן יבש (או עוד חלב)
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) מים מינרליים
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% או שמנת לבישול 15% שומן
  • 1/2 כפית חרדל חלק איכותי (לא הכרחי)
  • 1 חב' (250 גרם) גבינה בולגרית 16% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 חב' (250 גרם) גבינת חמד 16% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
  • 2-3 פרוסות לחם מכל סוג
  • 2 כפות חמאה רכה
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    אם המאפה מיועד לילדים אפשר לוותר על הבצל, להמיר את היין הלבן בחלב, לוותר על חרדל – ולהקפיד שהלחם יהיה ללא אגוזים או גרעינים.

  • 02.

    מחממים תנור ל-200 מעלות. בסיר גדול על אש גבוהה מבשלים פסטה במים רותחים מומלחים, לפי הוראות היצרן (אם הפסטה מוכנה לפני הרוטב,       מסננים ומערבבים עם 2 כפות שמן זית, כדי שלא תידבק).

  • 03.

    בינתיים, בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה, מחממים חמאה ומטגנים בצל עד להזהבה טובה.

  • 04.

    מוסיפים קמח ומערבבים בזריזות.

  • 05.

    מוסיפים חלב, יין לבן ומים (או רק חלב ומים) ומערבבים/טורפים במהירות, עד לפירוק כל הגושים.

  • 06.

    מוסיפים שמנת מתוקה, חרדל ואת שני סוגי הגבינות, חתוכות לקוביות. מערבבים ומבשלים על אש נמוכה-בינונית כחמש דקות או עד להמסה               מסויימת של הגבינות.

  • 07.

    בינתיים מרסקים פרוסות לחם עם 2 כפות חמאה רכה ומעט מלח במעבד מזון בעל להב פלדה, עד לקבלת פירורים קטנים-בינוניים.

  • 08.

    כשהפסטה מוכנה מסננים ומאחדים עם רוטב הגבינות. יוצקים לתבנית אפייה מרובעת (25X 25 ס"מ) או מלבנית (30X25 ס"מ).

  • 09.

    מפזרים את פירורי הלחם על הפסטה. מכניסים לתנור החם ואופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 15 דקות או עד           להזהבה טובה של הפירורים והזהבה קלה של הגבינות. מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)